Helsvart Tutta-åpning

LANGT BAK: Suzann Pettersen noterte seg for noe så sjeldent som en runde på 80-tallet i Australia torsdag. (Foto: All Over Press)

Marianne Skarpnord har kommet greit i gang i ISPS Handa Women's Australian Open. Det samme kan dessverre ikke sies om Suzann Pettersens sesongstart.

Det har vært knyttet stor spenning til hvordan Tutta kom til å spille i ukens sesongåpning på LPGA-touren, men torsdagens åpningsrunde på den tøffe Royal Melbourne-banen er en runde hun helst vil skal havne i glemmeboken så fort som mulig.

 

Med en runde på syv over par noterte hun seg for en sjeldent høy score på 80 slag, og ligger med det nede på delt 124 plass - forøvrig hennes høyeste score noensinne på LPGA-touren.

 

Totalt ble det fem bogeys og to dobbelbogeys for dagen - da hjelper det lite med to birdies. Nå er hun avhengig av en kanonrunde fredag om hun skal ha noe som helst håp om å klare cuten. På sin Twitter-profil skriver hun etter runden:

 

- Ikke mye å skrive hjem om, forhåpentligvis har jeg slått nok slag til å polere vekk rusten. Ny dag i morgen.

 

Luken opp til Stacy Lewis og Sarah Kemp i tet er allerede på 12 slag. Ett slag bak lurer verdensener Yani Tseng på tre under par, sammen med Brittany Lincicome og Julieta Granada.

 

Fra norske øyne har vi heldigivis også noe å glede oss over etter første runde i Australia. Marianne Skarpnord deler 32. plassen, fem bak teten. Hun ligger en over par på en av de vanskeligste banene på touren, og har kun tre slag opp til de fem spillerne som deler sjetteplassen. Marianne spilte stabilt fra start til slutt, og noterte seg for en birdie, to bogeys og resten par i et relativt begivenhetsløst scorekort - akkurat det man trenger på denne banen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.