Helsvensk kapteintrio i 2013

RADARPAR: Annika Sörenstam og Carin Koch blir visekapteiner under Solheim Cup i 2013. (Foto: All Over Press)

Europas Solheim Cup-kaptein Liselotte Neumann har plukket ut Annika Sörenstam og Carin Koch som hennes to visekapteiner til neste års turnering.

Trioen har lang fartstid sammen i Solheim Cup, og har til sammen spilt turneringen hele 18 ganger. De tre var alle med da Europa vant i 2000, mens Sörenstam og Koch vant som foursome-og fourball-partnere i 2002, før de året etter vant deres foursome-match sammen.

- Jeg er ekstremt fornøyd med å annonsere at  Annika og Carin blir mine visekapteiner. Deres lidenskap for golfsporten og deres erfaring fra tidligere Solheim Cup-turneringer vil være uvurderlig når vi skal forsøke å forsvare trofeet på amerikansk jord for første gang, sier Neumann.

Tidligere verdensener Sörenstam deltok i åtte Solheim Cup-turneringer fra 1994 til 2007, hvor hun rakk å vinne 24 poeng på sine 37 matcher, før hun la opp i 2008. Også i fjorårets Solheim Cup på Killeen Castle var hun med som visekaptein - da for Alison Nicholas. Med 90 seiere og 10 majortitler er hun en av tidenes største kvinnelige golfspillere. Hun er henrykt for å kunne bidra for Europa også neste år.

- Det er en stor ære å hjelpe Lotta, og det europeiske laget nok en gang i Solheim Cup som visekaptein. Lotta har vært en venn av meg i nærmere 20 år, og det var hun som inspirerte meg til å følge drømmene mine da hun slo gjennom og vant US Women's Open i 2008. Jeg har alltid respektert hennes klasse og væremåte, og jeg vet hun kommer til å være en fantastisk leder for Europa. Neste års Solheim Cup i Colorado er veldig viktig for Europa, og vi trenger å ta med oss momentumet fra å seieren i Irland. Jeg ser frem til å hjelpe Lotta, sier Sörenstam.

Carin Koch er heller ikke ukjent med store Solheim Cup-øyeblikk. Det var hun som fikk æren av å senke den avgjørende putten for Europa da de vant i 2000. Hun var også med på å vinne tre år senere. Hun har spilt i Solheim Cup fire ganger fra 2000 til 2005, og vant 11,5 poeng på sine 16 matcher. Fra 2000 til 2002 var hun ubeseiret i de åtte matchene hun hadde rukket å spille.

- Lotta var mitt første forbilde i golf, og er en fantastisk leder for laget. Annika og jeg spilte sammen for det svenske landslaget da vi vokste opp, og også mye sammen på LET og LPGA. Vi spilte bra sammen i Solheim Cup, og jeg er sikker på at vi kommer til å være bra sammen når vi skal hjelpe Lotta. Solheim Cup er veldig spesielt for meg og alle spillerne som har deltatt. Det er den mest spennende og nervepirrende turneringen i golf, og også den det er morsomst å vinne. Seiersputten min på Loch Lomond i 2000 er høydepunktet i min karriere. Solheim Cup er den viktigste turneringen for å vise frem kvinnegolf, sier Koch.

2013-utgaven av Solheim Cup spilles fra 13. til 18. august på Colorado Golf Club i Parker, Colorado.

(Kilde: golf365.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.