Helt konge, Tage

I FORM: Eirik Tage Johansen har fått en god start på 2011-sesongen. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Fikk sin beste plassering på Europatouren noensinne.

8. plass.

Jepp, du leste riktig. Eirik Tage Johansen noterte seg for sin første topp ti-plassering på Europatouren i helgen etter en knallsterk avslutning på seks under par. Med det klatret han 13 plasser fra runde tre.

71-71-70-67 ble fasiten for siddisen, som virkelig har tatt med seg selvtillit inn i det nye året. Han tok en 27. plass i South Africa Open før jul, og holder altså koken.

8. plassen var verdt i underkant av 20.000 euro, og totalt har han spilt inn 28.650 euro så langt i 2011-sesongen. Med det er han på 28. plass på Race To Dubai.

Louis Oosthuizen vant for øvrig turneringen etter omspill med Chris Wood og Manuel Quiros. The Open-mesteren senket birdieputten fra fem meter på det første omspillshullet, og tok dermed sin tredje seier på Europatouren.

- Det har vært en av disse ukene der putteren har vært kald, men caddien min holdt meg rolig og sa at puttene ville rulle i til slutt. Så jeg fortsatte å prøve, og den siste kommer jeg til å huske, sa sørafrikaneren etterpå.

Seieren var verdt 158.500 euro, og han topper nå Race To Dubai.

Jan-Are Larsen og Marius Thorp deltok også i turneringen, men ingen av dem klarte cuten. Det gjorde for øvrig ikke Retief Goosen heller.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.