Henrik Bjørnstad legger opp

GIR SEG: Henrik Bjørnstad gir seg som profesjonell golfspiller og flytter hjem til Norge så fort som mulig.

Bekrefter at han gir seg som profesjonell golfspiller, flytter hjem til Norge.

Et kapittel i norsk golfhistorie er slutt. Mandag ettermiddag bekreftet Henrik Bjørnstad at han gir seg som profesjonell golfspiller og flytter hjem til Norge så fort som mulig.

- Det er et valg jeg har tatt og kommet fram til gjennom sesongen. Jeg føler selv at jeg har tatt et riktig valg og strutter av energi. Det er faktisk en tung bør som har sluppet taket nå som det er gjort. Jeg har spilt profesjonell golf i 13 år og føler at jeg trenger nye og andre utfordringer i livet, sier Henrik Bjørnstad til Golfnews.no.

Samarbeid med caddie og management er sagt opp. Plassen på Q-school, kvalifiseringen til neste års PGA-tour, har han sagt fra seg. Nå skal huset i Florida for salg.

- Vi legger ut huset vårt for salg så fort som mulig og satser på en hjemreise så snart dette er klart. Sannsynligvis bosetter vi oss rundt Drøbak-området, sier Bjørnstad, som ikke legger skjul på at han har savnet venner og familie.

- Det har vært en tung sesong og jeg føler at jeg har fått lite igjen for all tida jeg har lagt ned på golfen, men dette er ikke den eneste grunnen til at jeg legger opp, poengterer Bjørnstad.

Nylig ble Henrik og Camilla foreldre for andre gang. Nå flytter lille Levi hjem sammen med pappa, mamma og storebror Beck. Hva Henrik Bjørnstad skal bruke dagene på i Norge, er foreløpig ikke klart.

Henrik ble profesjonell golfspiller som 18-åring i 1997. Etter en tung sesong i 2004 la han opp som golfproff for å livnære seg som snekker. Han vendte tilbake til golfen året etter. I sesongene 2006 og 2010 spilte han på øverste nivå, den amerikanske PGA-touren, som første nordmann i historien.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.