Henrik røk ut i Vegas

MISSET CUT: Det brenner nå et blått lys for Henrik Bjørnstad på PGA-touren etter at han røk ut i Las Vegas. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Og nå har Bjørnstad kniven på strupen for å overleve på PGA-touren.

Henrik Bjørnstad dro rett hjem til sin høygravide kone etter å ha misset cuten i Justin Timberlake-turneringen i Las Vegas fredag kveld. I løpet av få dager blir den norske golfproffen far for andre gang, men på jobben har han helt andre ting å tenke på.

Henrik har nå bare én turnering igjen å spille på årets PGA-tour. Den turneringen må han helst vinne for å kvalifisere seg til et nytt år blant verdens beste spillere. Alternativt bærer det ut på Q-school (kvalifiseringsturneringer) i et forsøk på å sikre seg kortet.

Spørsmålet er om Henrik Bjørnstad har spillet inne i øyeblikket. Etter runder på 73 og 72 slag, var nordmannen hele sju slag fra å klare cuten i Las Vegas, og det var enda mye lengre opp til en plassering som hadde gitt Bjørnstad alle dollarne han trenger for å avansere opp blant de 125 beste på pengelisten.

Jonathan Byrd leder Las Vegas-turneringen etter runder på 66 og 63 slag.

 

FRA TORSDAG: Det var ikke mye som stemte for Henrik Bjørnstad i begynnelsen av Timberlake Open. Med unntak av en birdie på det andre hullet, var front nine en helsvart affære. Bogey på tre, fem, sju og åtte, samt en dobbeltbogey på det sjette, bar bud om en rask avslutning på denne helgens turnering også. Særlig når det ble ytterligere en bogey på det tiende hullet.

Men så skjedde det noe. Bjørnstad noterte seg for tre raske birdies på hull 13, 14 og 15, og klarte enda en på det søttende. Dermed ble det en respektabel runde på to over par, men en plassering langt, langt nede på resultatlisten. 119. plass, for å være nøyaktig. Og med tanke på hvordan resten av startfeltet pepret pinnene og tapetserte scorekortene sine med lyseblå tall, vet Bjørnstad at birdieshowet er nødt til å fortsette fredag.

Noe annet er rett og slett ikke godt nok.

Robert Garrigus, Will MacKenzie, Michael Letzig, Cameron Tringale og John Senden leder på sju under par. Ytterligere en gruppe er fem seks under, mens John Daly og Davis Love III var med i gruppen enda et hakk etter.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.