Her er årets spiller

ØYEBLIKKET: Jim Furyk har akkurat senket putten som sikret ham seier i The Tour Championship og hele FedExCup-sluttspillet. Ikke rart han jublet. (Foto: Kevin C. Cox, Getty Images)

Mandag ble årets spiller på PGA-touren kåret.

Jim Furyk begynner å bli en veteran på PGA-sirkuset. Han er blitt 40 år gammel, men aldri har han hatt et bedre år enn 2010. Året ble også kronet med hedersprisen Årets Spiller mandag.

Det er første gang Furyk vinner prisen.

Furyk sikret seg en jackpot på 11 millioner dollar da han vant The Tour Championship i Atlanta og samtidig kapret FedExCup-bonusen. I tillegg vant han Transitions Championship og Verizon Heritage. Furyk gikk til topps i årets spiller-kategorien foran Matt Kuchar og Steve Stricker, som delte andreplassen. Ernie Els og Phil Mickelson fulgte på plassene bak.

Kuchar ble mannen som spilte inn mest penger. Han hadde også lavest gjennomsnittsscore (69,61). Stricker fulgte hakk i hæl på 69,66.

2010-sesongen har vært unik på mange måter:

* Tiger Woods gikk gjennom hele året uten en seier.

* Ernie Els kom tilbake i form.

* Matt Kuchar tok for alvor steget opp blant eliten.

* Tim Clark beviste endelig at også han kan vinne en turnering (The Players Championship).

* Louis Oosthuizen overrasket alle med å vinne The Open.

* Brendon de Jonge klatret fra 323. plass til nummer 94 i verden takket være tre tredjeplassen og sju topp ti-plasseringer.

* Stuart Applebys 59-runde i Greenbriar Classic som endte en fire år lang rekke uten seier.

* Rocco Mediates herlige seier i Frys.com Open, hans første på åtte år.

* Rory McIlroys 62-runde på søndagens spill i Quail Hollow Championship, noe som sikret nordiren hans første seier på PGA-touren.

I det hele tatt - høydepunktene var mange. Og heldigvis - det er bare seks uker til sesongen begynner igjen.

Kilde: CBS Sports/pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.