Her er ballen du ikke kan miste

Nederlendere vil gjøre slutt på golfens mest irriterende problem.

Det høres ut som en nyhet som er for god til å være sann, og inntil vi har fått testet det selv, så vil vi fortsatt være veldig skeptiske.

I løpet av en runde leter vi i gjennomsnitt 30 minutter ettter baller. Anslagsvis mistes det 500 millioner baller på verdensbasis hvert år. Men det har den nederlandske produsenten Prazza planer om å gjøre slutt på.

I november lanseres det nye systemet på det britiske markedet. I 2011 skal Prazza-ballen slippes over hele verden.

Men det vil koste. Prazza har satt en veiledende pris på 329 pund, ca 3000 norske kroner, for settet som inneholder en trackingenhet og fem baller. Du kan også kjøpe separate Prazza-baller, 39 pund for tre stk.

Systemet fungerer som følger: I hver ball ligger en microchip som aktiviseres i 30 minutter når du slår på ballen. Den håndholdte trackingenheten gir fra seg en pipelyd som øker i intensitet jo nærmere du kommer ballen. Den viser også i hvilken retning du skal gå.

Systemet skal ha en rekkevidde på 100 meter, selv i den tykkeste røffen. Så litt kontroll må du ha på hvor ballen landet.

- Med dette har vi fjernet et av de mest irriterende aspektene med golf. Vi håper det bidrar til at flere finner glede ved sporten, sier Prazza-president Jan de Waard, men nevner ingenting om at også Prazza-ballene vil et og annet vannhinder. Og da kan det bli en dyr fornøyelse.

På produsentens nettsider vil du kunne se en videodemonstrasjon av systemet. Videoen er også på Youtube. Se mer på www.prazza.com.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.