Her er Bjørnstads nye ball

TaylorMade Penta er tidenes mest avanserte golfball - og den første som kommer i fem ulike lag. Hvorfor?

Det er mange som ikke er klar over hvilken avansert vitenskap som ligger bak når de største produsentene lanserer en ny toppball. I butikken prises golfballer fra under ti-kronen til over 50 kroner i stykkpris. Det er ikke uten grunn.

Henrik Bjørnstad er én av mange som i år har satt den nye TaylorMade-ballen i spill. Som første ball i verden består den av fem ulike lag. Her er hva de ulikene lagene skal utrette:

1. Det tynne, myke ytterskallet gir mer spinn med wedgene og mer følelse rundt greenen.

2. Dette laget er lett komprimert for å gi optimale betingelser for de kortere jernene.

3. Det midtre laget er konstruert for å øke ballhastigheten med mellom-jernene.

4. Det nest innerste laget er optimalisert for å gi lite spinn og høyere utgangsvinkel med lange jern.

5. Den innerste kjernen settes i spill når man klinker til ballen med driveren, med maks lengde som mål.

Resultatet skal være at den skjærer som en kniv gjennom luften med de lange køllene, men samtidig spinner mykt og følsomt med de korte.

Så skyld ikke på ballen neste gang du senker en Penta i nærmeste vann. Men prøv å unngå det. TaylorMade Penta har en veiledende pris i Norge på 479 kroner per 12-pack.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.