- Det her blir fett!

I GANG: Marius Thorp slår ut på første tee på Hauger. 21 stiller til start. (Foto: ch

Halv åtte gikk startskuddet for årets Norwegian Challenge på Hauger GK. Banen ser overraskende bra ut, de våte forholdene tatt i betraktning.

Da det regnet som verst i går var det få som trodde at spillet skulle gå helt etter skjema under dagens åpningsrunde, men 07.30 slo Hugues Joannes, Andrea Signor og Alessio Bruschi ut fra første tee som planlagt - mot alle odds vil mange si. I skrivende stund stråler morgensolen, med en svak bris.

I går ble det planlagte pro-am-turneringen avlyst på grunn av fossregnet, og på enkelte av fairwayene var det Amazonas-lignende tilstander. På det niende hullet holdt vannhinderet på å oversvømmes og stod i fare for å renne ut over green, men med opphold fra i går ettermiddag har vannet nå trukket seg litt tilbake. Og selv om det langt fra har vært en varm natt ser banen ut til å ha tørket greit - de verste vanndammene er i hvertfall vekk. Arrangøren har uansett valgt å innføre ballplassering.

Ti minutter etter åpningsflighten var det duket for dagens første norske ball, med Peter Kaensche og Øystein Engevik på første tee sammen med svenske Fredrik Henge. En drøy halvtime etter bega spillere som Marius Thorp, Elias Bertheussen og Jan-Are Larsen seg ut på sine runder.

- Det her blir fett!, sier Elias Bertheussen mens han går smilende på vei til tee. Ikke vanskelig å se at han gleder seg.

Også Eirik Tage Johansen gleder seg til å komme i gang.

- Det er litt annerledes å komme hjem til Norge å konkurrere, men det blir gøy. Jeg skal bare fokusere på å prøve å levere en god score i dag, slik at jeg har sjansen når helgen kommer. Banen blir nok ganske bløt, men det ser ut til at banemannskapet har gjort en fantastisk jobb, sier han.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.