Her blir han 73 millioner rikere

Her blir han 73 millioner rikere

RIK: Billy Horschel ble styrtrik med søndagens seier på East Lake. (Foto: Getty Images)

Billy Horschel utkonkurrerte Rory McIlroy i lederball, og vant søndag Tour Championship og FedEx Cup sammenlagt. Men Ryder Cup får han ikke lov til å spille.

– Det er helt surrealistisk. FedEx Cup Playoffs er det største ved siden av majorene, og de fire største turneringene på PGA-touren. Jeg er stolt over at jeg klarer å prestere når det teller som mest, sa amerikaneren kort tid etter runden.

 

Før ukens turnering var han i tvil om han i det hele tatt skulle stille til start. Hans kone Brittany er høygravid, og venter barn en av de nærmeste dagene. Hun ga Horschel klar beskjed om at han måtte stille til start på East Lake. Det var ingen dum avgjørelse, for med søndagens seier har han sikret familiens fremtid.

 

Horschel startet søndagens avslutningsrunde i delt ledelse med Rory McIlroy. De fleste spådde verdenseneren som vinner søndag, men tre bogeys på rad ved runding fikk nord-iren på etterskudd i seierskampen. Spaserende mot green på hull 18, tok McIlroy Horschel i hånden og gratulerte med seieren, og holdt seg femti meter bak for å la Horschel ta i mot applausen.

 

– Han gjorde nesten ingenting galt i dag. Han leverte når han måtte, og er en veldig verdig vinner, sa McIlroy etter runden.

 

Det var Jim Furyk som skulle vise seg å bli Horschels tøffeste utfordrer søndag. Han var i delt ledelse både på det 9. og det 15. hullet, men som så mange andre ganger de siste to årene maktet han ikke å gå hele veien. Han delte til slutt andreplassen med McIlroy, tre bak Horschel.

 

– Dette gir meg enormt mye selvtillit, å vite at jeg kan klare noe som dette. Spesielt med tanke på hvilke spillere jeg konkurrerte mot, slår Horschel fast.

 

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

 

 

Selv om Horschel søndag kunne juble for golfsportens største premiesjekk, er han ikke plukket ut til Tom Watsons lag i Ryder Cup om to uker. Watson plukket ut sine tre captain picks før FedEx Cup, noe mange har vært uenig i. Heller ikke Chris Kirk, mannen som endte på andreplass i FedEx Cup sammenlagt kom med i Watsons tropp til Gleneagles.

 

– Det er noen spillere jeg er glad for ikke skal spille på Gleneagles. Han (Horschel journ. anm), Ryan Palmer og Chris Kirk. Det er en del formspillere som ikke har kommet med på USA sitt lag, sier McIlroy.

 

Horschel sier det er «no hard feelings» overfor Ryder Cup-kaptein Watson.

 

– Jeg kommer til å støtte laget vårt, selv om jeg har vunnet i dag. Jeg føler ikke jeg fortjener å være på laget, jeg har ikke spilt bra nok tidligere i år, eller den siste toårsperioden. Det er skuffende, men jeg har lagt det bak meg. Tom sendte meg en tekstmelding tidligere denne uken og sa at han støttet meg. Forhåpentligvis kan laget ta med seg trofeet tilbake fra Europa, det er alt for lenge siden vi hadde det i hendene våre, svarer Horschel.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.