Her blir tourspilleren tatt på fersk gjerning for juks

Her blir tourspilleren tatt på fersk gjerning for juks

Den australske tourspilleren Lucas Herbert ble nylig tatt på fersk gjerning for juks. (Foto: Getty Images)

Australieren Lucas Herbert fikk et forklaringsproblem da dommeren kom bort til ham under en europatour-turnering nylig. TV-bilder avslørte ham i et åpenbart forsøk på juks i bunkeren.

Det var under Omega Dubai Desert Classic nylig at hendelsen inntraff. Kilder av Norsk Golf sier at Herberts støtteapparat i har ettertid forsøkt å legge lokk på hendelsen, men den siste tiden har videoen av den infamøse hendelsen begynt å spre seg på nett.

I de nye golfreglene som trådte i kraft 1. januar er det gjort endringer på hva man har lov til å gjøre i bunkeren. Man har fortsatt ikke lov til å berøre sanden for å teste grunnforholdene, verken med køllen eller hånden eller rake, og man har heller ikke lov til å grunne køllen i bakken bak eller foran ballen. Man har heller ikke lov til å berøre sanden under en prøvesving.

Nytt av året er at man har lov til å fjerne løse naturgjenstander og flyttbare hindringer, og til og med berøre bakken med køllen andre steder i bunkeren, forutsatt at det ikke er for å teste forholdene.

Uavhengig av hvordan man tolker de nye reglene, er det uansett ikke noe tvil om at Lucas Herbert jukset på det tredje hullet i tredjerunden av Dubai Desert Classic. TV-bildene viser tydelig at Herbert grunnet køllen i sanden og brukte wedgen til å flytte løse naturgjenstander rundt ballen.

Se hendelsen under.

Den 23 år gamle australieren ble tildelt to straffeslag slik at paret hans ble omgjort til en dobbelbogey. Det var to straffeslag som til slutt skulle koste ham over 200 000 euro for de fem plassene han falt på leaderboardet.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.