Her er bunkerkongen

BEST: Ingen er bedre til å redde par fra bunkerne enn Luke Donald. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Det er ingen tvil om hvem som er konge av sanden.

Luke Donald har vist seg å være den ubestride eneren i bunkerne. Etter at han hadde best statistikk av samtlige på PGA-touren for andre år på rad, var Donald så vidt bedre enn Ian Poulter på Europatouren også.

Gjennomsnittet hans var 73,9 prosent bunkersaves kontra Poulters 73,4, mens i USA var Donald en klar vinner med 66,4 prosent.

Donald kom også ut på topp i scrambling (å klare par etter å ha ligget utenfor greenen) og også i putting, mens Poulter traff flere greener enn noen andre.

Europatourens lengstslående spiller var belgiske Nicolas Colsaerts med et snitt på nesten 308 yards, eller 281,6 meter. Australske Peter O'Malley fant flest fairwayer for tredje gang på fire år.

Men det de fleste spillerne anser for å være den viktigste kategorien, er snittscore. Og det var ingen overraskelse at tourens pengevinner Martin Kaymer havnet på topp med et snitt på 70,04 slag per runde.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.