Her går det galt for Henrik

AVSLUTNINGEN: Henrik Bjørnstad slo over den siste greenen, klarte ikke å redde par. Dermed misser han trolig cutten med ett eneste slag i Verizon Heritage. (Illustrasjon: PGA Tour)

Avsluttet med tre strake bogeyer, misset cutten med ett slag...

Henrik Bjørnstad hadde en kjemperunde på gang under andre dag av Verizon Heritage i Sør-Carolina fredag. Nordmannen så ut til å klare cutten med glans da han gjorde birdie på sitt 15. hull (banens hull 6, Henrik startet på hull 10).

Men så startet marerittet.

Henrik gjorde bogey, enda en bogey, og da han også måtte tåle en bogey på dagens aller siste hull, falt han under den altavgjørende cut-grensen.

Bjørnstad så ut til å ligge greit til rett utenfor fairway med bare 101 meter igjen til pinnen på avslutningshullet. Alt han trengte var å sette ballen på greenen og to-putte til par.

Men det er naturigvis ikke like enkelt når adrenalinet flommer i årene.

Henrik Bjørnstad slo over greenen, klarte ikke å redde par. Dermed endte  han på par (71 slag) for dagen, én over par totalt. Og dermed var han også ute av turneringen.

Ett eneste slag skilte Henrik Bjørnstad fra videre spill i den prestisjefylte og tradisjonsrike turneringen på Hilton Head i Sør-Carolina.

Det er svært kjedelig for Bjørnstad som jakter dollar for å klatre på det viktige pengelisten.

Nordmannen må være blant de 125 beste på pengelisten ved sesongslutt for å få fornyet PGA Tour-kortet automatisk. Før helgens turnering lå han på 133. plass med drøyt 142.000 innspilte dollar.

Trioen Jim Fyruk, Charles Howell III og Greg Owen leder turneringen etter to dager, alle på -7.

NB! Sergio Garcia, som åpnet med 67-runde torsdag etter å ha skiftet grep, gikk på en ny smell. Fredag gikk han på hele 77 slag og røk ut av Verizon Heritage sammen med Bjørnstad. Så var det altså ikke grepet likevel...

 

FRA TORSDAG:

Henrik Bjørnstad åpnet Verizon Heritage med en skikkelig jojo-runde torsdag. Tre bogeyer og tre birdier preget de første ni hullene, og like fargerikt ble det etter runding. En dobbeltbogey på 11 ble etterfulgt av bogey 13, men så slo Henrik tilbake.

Choi herjer
Først gjorde han birdie på hull 16, deretter en ny sterk birdie på det 17. hullet, par 3. Før han avsluttet med par etter å ha vært i roughen og bommet greenen på det tøffe avslutningshullet. Regnestykket viser at Henrik Bjørnstad er +1 etter første dag, hvilket holder til en plass rundt de 80 beste. Men det er fortsatt mange som ikke er ferdige med sine runder.
- En god avslutning gjør at lunsjen smaker bedre. Trenger å jobbe litt med jernene mine. Håper på en bedre dag i morgen, skriver Bjørnstad på sin twitter-profil.
En som er ferdig med runde én, er K.J Choi. Koreaneren, som imponerte stort under sist helgs Masters, viste at det ikke var noe blaff, og åpnet denne ukens turnering med en runde på sju under par. Med det er han alene i teten. Mike Weir og Greg Owen deler andreplassen på fem under par.

Tre på rad
Henrik Bjørnstad, som spiller sine to første runder sammen med Steve Flesh og Luke Donald, får nå anledning til å spille tre turneringer på rad på PGA-touren. Det er sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie, glad for.
- Dette er supert. Dermed får han en ypperlig mulighet til å klatre på pengelisten, understreker Scheie.
Verizon Heritage er en turnering med gode premiesummer. Totalt er det nesten 34 millioner kroner i potten, med seks millioner kroner til vinneren.
P.S Jerry Kelly slo en hole-in-one på det fjerde hullet i Verizon Heritage i 2007. Torsdag gjorde han akkurat det samme - på akkurat det samme
hullet... Kellys fulltreffer var den 13. på PGA-touren så langt denne
sesongen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.