Her er golferne du vil unngå

Det skal ofte ikke mer enn en person til for å ødelegge en hyggelig golfrunde. Her er de verste spillepartnerne du kan møte. (Foto: All Over Press)

Dette er spillertypene du for en hver pris vil unngå å havne i ball med. Kjenner du deg igjen i noen?

Golf Digest har satt sammen en liste over skrekkpartnere som gjør en fire timers golfrunde til et mareritt. Vi har plukket ut våre "favoritter" under. Bruk kommentarfeltet nederst i artikkelen og si hva slags medspillere du mener er de mest irriterende.

 

 

Tipseren

 

Vet nøyaktig hvordan han skal fikse svingen din, selv om du ikke spurte. Er gjerne langt unna å være singelhandicaper selv. Bruker en sjargong som forvirrer deg bare enda mer. 

 

 

 


 

Det menneskelige regnavbruddet

 

Plukker ALDRI opp ballen, uansett hvor langt inne i skogen han måtte befinne seg. Sørger ene og alene for at de første ni hullene tar tre og en halv time.

 

 

 

 

 

Mobilbrukeren

 

Ser på golfbanen som et kontor uten vegger. Har perfeksjonert "balansere mobilen på skulderen-slaget".

 

 

 

 

 

Parkeringsplass-proen

 

Hvite bukser og matchende farger, den samme logoen på bag, køller og klær, og tour-bag beregnet for caddier tilsier at han har spilt på touren. Den toppede driven på første tee sier noe annet.

 

 

 

 

 

Sandbaggeren

 

15-handicapperen som på en eller annen måte spiller "mye bedre enn på årevis". Forsøker å unnskylde seg i det han slår et bunkerslag med backspinn, bare centimetere fra koppen. 

 

 

 

 

 

Den hensynsløse.

 

Så opphengt i sitt eget spill at han aldri hjelper til å lete etter andres baller. Når han kjører golfbil farer han rett forbi partnerne og bort til sin egen ball. 

 

 

 

 

 

Den uten selvinnsikt

 

Tvinger medspillerne til å vente på hvert eneste par-5 fordi han er overbevist over at han når greenen på to slag. Kommer ditt vanligvis på fire.

 

 

 

 

 

Hissigproppen

 

Har en unik evne til å forvandle hyggelige runder til mareritt, enten det er på grunn av en dårlig sving, et uheldig sprett eller en treg flight hullet foran. 

 

 

 

 

 

Juksepaven

 

Beklager seg overfor resten av ballen i det han ser ballen fly milevis inn i skogen. Blir fort glad igjen i det det "viser seg" at han på mirakuløst har klar bane mot greenen. 

 

 

 

 

 

Måleren

 

Må analysere hvert eneste vindpust og grasstrå før han kan slå. Står og vurderer om han må slå 151 eller 152 meter, ender opp med å slå 120. 

 

 

 

 

 

 

Tunnellsynet

 

Den enete i gruppen som ikke registrerer ballen bak som roper fra fairway. Han er for opptatt med å lese putten sin fra alle mulige vinkler. 

 

 

 

 

Ballhenteren


Passer ikke et eneste vannhinder uten å ha håven klar. Har ikke kjøpt baller siden 80-tallet. 

 

 

 

 

(Kilde: golfdigest.com. Foto: Cy Cyr)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.