Her ligger Thorps store mulighet

VAKKERT: Bro Hof Slott GC arrangerer Scandinavian Masters for første gang. Her skal den være iallfall til 2017. Foto: Bro Hof

Marius får spille Scandinavian Masters på Europatouren i helgen.

Marius Thorps storspill på Challengetouren, senest i Sveits i helgen, har ikke gått upåaktet hen. Mandag fikk Thorp en invitasjon til helgens turnering på Europatouren, Nordea Scandinavian Masters i Stockholm.

For første gang skal turneringen spilles på storslåtte Bro Hof Slott GC, banen som nå har avtale med Scandinavian Masters helt fram til 2017.

- Jeg gleder meg vanvittig, sier Marius Thorp til norskgolf.no.

Han veide for og imot da han mottokk forespørselen etter helgens 2. plass på Challengetouren i Sveits.

- Med en ny topp-10-plassering var jeg kvalifisert for spill i English Challenge og det er viktig for meg å spille på Challengetouren for å få en best mulig ranking der. Men nå dukket sjansen for å delta i Scandinavian Masters opp, og da er det best å gripe den, sier Thorp.

Flere faktorer ble vektlagt, og de fleste pekte mot Stockholm. Thorp får uansett spille alle Challengetour-turneringer i august, trolig er han sikret deltakelse resten av sesongen etter sine gode resultater.

I tillegg er han i storform.

- Jeg har et allround-spill nå som føles veldig bra. Jeg slår ikke lengst, men jeg treffer mange fairwayer med driveren. Jeg er også god med korte jern. I tillegg ser Bro Hof ut til å være en bane der nærspillet er viktig. Jeg tror det kan passe meg bra, sier Marius Thorp, som tar med seg caddie Petter Enger til Sverige.

- Det er viktig med en god caddie i slike turneringer. Nå får jeg også noen flere dager å forberede meg på enn sist jeg var med. Den tiden skal jeg bruke godt. Jeg vet at dette er en stor mulighet, sier Marius.

Også sportssjef i NGF, Frode Scheie, gleder seg på Thorps vegne.

- Dette er fantastiske nyheter for Marius og norsk golf. Han har spilt strålende i det siste, og jeg gleder meg til å se hva han kan få til på Europatouren nå, sier Scheie.

Nordea Scandinavian Masters spilles på Bro Hof fra 22.-25.juli.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.