Her er Marthas engler

HJELPERE: Slik ser det ut når «Marthas Engler» gir noe tilbake til hjemmeklubben sin.

Alle som spiller golf er forhåpentligvis glad i hjemmebanen sin, og vil gjerne at den skal se pen ut og være god å spille på.

I Kristiansand GK har en gjeng tatt konsekvensen av dette. De har fått navnet «Marthas Engler», oppkalt etter initiativtaker Martha Haugland, som har gjort en stor innsats for banen helt fra den ble etablert i 1973.

- Kanskje vi kan inspirere noen andre, skriver Randi Queseth Thune, som har tipset om englene.

Hver mandag gjennom hele sesongen stiller en gjeng på ca.15 seniorer opp for å gjøre en innsats på banen. Arbeidet består i å fylle på jord og så til oppslåtte divoter, rake og rydde på drivingrangen, klippe busker og plante og luke i bedene.

- Som «lønn» får vi hyggelig sosialt samvær, pluss vaffel og kaffe før den etterfølgende golfrunden. Dette er et tiltak som både administrasjonen og spillerne setter stor pris på. For oss som er med handler det om å gi noe tilbake for all den gleden vi har av golfsporten, understrekes Thune.

Norsk Golf applauderer og håper det kan inspirere fram flere engler. Golf-Norge trenger det.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.