Her er Masters-favorittene

FAVORITTENE: Skal vi tro bookmakerne står det mellom Tiger Woods, Rory McIlroy og Phil Mickelson denne uken. (Foto: All Over Press)

Bookmakerne er samstemte, og favoriserer Tiger Woods, Rory McIlroy og Phil Mickelson denne uken. Det samme gjør værgudene.

Skal vi tro spillselskapene vil Tiger Woods ta sin andre seier på rad, og sin femte grønne jakke denne uken. Med seieren i Arnold Palmer Invitational tok Woods sin første seier på 30 måneder. En ny majorseier vil være det definitive svaret på at han er tilbake. Woods har ikke vunnet på Augusta siden 2005, men har ikke endt dårligere enn sjetteplass siden den gang heller. De to siste årene har han slitt med svingendringer, skader og et turbulent privatliv, men har likevel notert seg for to fjerdeplasser på rad. Selv om han offisielt bare er nummer syv i verden, er han på bakgrunn av sin imponerende statistikk på Augusta favoritt til å vinne denne uken.

 

De store spillselskapene holder ham som knepen favoritt foran Rory McIlroy, som vil være ute på hevntokt. McIlroy har hatt en knallstart på sesongen, og leder pengelistene både på Europa- og PGA-touren. McIlroy beviste i fjor at han har det som skal til for å vinne en major, og selv om det ble kollaps i avslutningsrunden av Masters, beviste han på de tre første dagene at Augusta er som skreddersydd for Rorys spill. 

 

Etter McIlroy har spillselskapene troen på at Phil Mickelson kan tangere Tiger Woods sine fire seiere på Augusta National. Lefty var lenge kjent som den beste spilleren uten en major, helt til han tok sin første tittel på Augusta i 2004. Etter en noe skuffende fjorårssesong, er han tilbake for fullt i år, og har allerede bokført en seier i AT&T National Pro-Am. "Lefty" har tidligere bevist at Augusta passer hans spill, og flere hevder banen favoriserer venstrehendte spillere. Med dogleg venstre på mange utslag, kan Mickelson slå trygge og myke fader fra tee, mens høyrehendte må gå for mer agressive drawer.

 

Det har vært noen regntunge dager i Georgia den siste uken, og det er forventet en fuktig bane i dagene som kommer. Selv om det er meldt temperaturer på over 20 grader, er det meldt 14 mm nedbør torsdag, og 4,5 mm fredag. Over helgen vil det imidlertid tørke opp, med 0 mm og knallsol i prognosen. På en allerede lang bane, blir det med tunge fairways og seig rough nå en enda større fordel med litt ekstra lengde fra tee. Det favoriserer langstlående spillere som nettopp Tiger Woods, Rory McIlroy og Phil Mickelson.

 

Kanskje er det også noe av forklaringen på at verdensener Luke Donald bare er "seedet" som nummer fire av spillselskapene. "Lucky Lukes" majortørke fortsatte i 2011, og mange mener han trenger en major for virkelig å kunne anses som verdens beste golfspiller. I Masters står han med tre topp ti-plasseringer, inkludert en fjerdeplass i fjor. I likhet med de tre spillerne over ham på bookmakernes favoritt-liste, har også Donald kunnet juble for seier i år, da han vant Transitions Championship for tre uker siden.

 

Heller ikke verdenstoer Lee Westwood står oppført med noen majortitler ennå. Engelskmannen fortsetter å imponere fra tee til green, men har hatt problemer med putteren i flere måneder. Og det er få greener som straffer deg mer enn den grønne parketten på Augusta National. Westwood har uansett bevist at han har lengden som skal til på Augusta, men har med unntak av andreplassen i 2010 levert middelmådige resultater i turneringen.

 

Gjennomsnittlig odds

 

Tiger Woods 5/1

Rory McIlroy 6/1

Phil Mickelson 11/1

Luke Donald 15/1

Lee Westwood 19/1

Justin Rose 29/1

Hunter Mahan 30/1

Adam Scott 33/1

Keegan Bradley 34/1

Jason Day 36/1

 

Ønsker du å følge med på hvordan oddsen for feltet utvikler seg i dagene som kommer kan du klikke linken nederst i artikkelen.

 

Er du enig med spillselskapene? Bruk kommentarfeltet under, og fortell oss hvordan din topp-fem ser ut!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.