Her er Montys kandidater

MISTER FOKUS: Kapteinsvervet har ført til at Colin Montgomerie har mistet noe av fokuset på sitt eget spill, men denne uken deltar han i Open de Espana. (Foto: Victor Fralle, Getty Images)

Colin Montgomerie har kunngjort hvem han vurderer som visepresidenter til årets Ryder Cup.

Skotten har pekt seg ut Thomas Bjørn, Paul McGinley og Jose Maria Olazabal som ideelle kandidater til å administrere høstens største golfevent.
Tre, kanskje fire
Det er under forutsetning av at ingen av dem ikke kvalifiserer seg til å spille selv. Montgomerie sa onsdag at han vil at Bjørn og McGinley, som har fem Ryder Cups å se tilbake på, skal fokusere på å klare å spille seg inn på laget i løpet av de neste månedene.
- Amerikanerne har fire visekapteiner. Jeg ska ha tre, kanskje fire, mente Monty, ifølge AP. - Men jeg kommer ikke til å kunngjøre det før etter British Open i juli, fordi jeg vil at Bjørn og McGinley skal ha alle muligheter til å klare å komme på laget, la han til.
Olazabal "tapte" valget for 15 måneder siden, da det ble klart at Colin Montgomerie ble foretrukket, og umiddelbart etterpå sa Olazabal at han ikke ville være visekaptein en gang til etter at han assisterte Nick Faldo på Valhalla i 2008. Spanjolen føler ikke at visekapteiner bestemmer noe særlig.
Skadet Olazabal
Montgomerie mener at en visekaptein bør spille regelmessig på Europatouren, for å kunne være i nær kontakt med potensielle lagkamerater. Olazabal har ikke gjort det i så stor grad på grunn av skader. Det skulle i utgangspunktet utelukke Olazabal, i henhold til Montgomeries egne kriterier. Men ikke helt likevel.
- Med hans erfaring, og ut fra det jeg har hørt av spillerne på Valhalla i 2008 og hvor bra han var der, vil han være uvurderlig for laget vårt, mener Montgomerie.
Vil vinne
Skotten deltar for øvrig i helgens Open de Espana, der han skal forsøke å fokusere på sitt eget spill. Han er ikke blitt bedre enn nummer 45 i noen av turneringene han har deltatt i så langt i år.
- Et av målene mine er å vinne før Ryder Cup, slik at jeg kan ha mine spilleres respekt. Men jeg må innrømme at arbeidet jeg har lagt inn i cupen, har tatt vekk ti prosent av fokuset på min egen golf.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.