Her er Montys visekapteiner

DE FIRE MUSKETERER: Disse fire skal forsøke å styre Europa mot seier i Ryder Cup i oktober. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Colin Montgomerie hadde en overraskelse på lur da han presenterte sine visekapteiner til Ryder Cup tirsdag.

Som ventet er danske Thomas Bjørn og irske Paul McGinley to av Montgomeries visekapteiner, men at Darren Clarke også er med i lederlaget, kom som en overraskelse på de fleste. Ikke minst fordi han ble nummer to i Scottish Open nylig, har massevis med erfaring fra turneringen som spiller, og bærer alle tegn på å være på vei tilbake til god, gammel form. Han kunne kanskje kommet med som spiller.

Men 41-åringen, som ble en stor helt i 2006 da han hjalp Europa til seier - bare en måned etter at hans kone Heather døde av brystkreft - har sagt ja til å være med. Mest sannsynlig er han Jose Maria Olazabals erstatning, som Montgomerie tidligere har sagt at han ønsket å ha med på laget. Spanjolen har imidlertid vært lunken til ideen om å gjenta rollen han hadde under Sir Nick Faldo for to år siden, men han er storfavoritt til å få kapteinsvervet ved neste korsvei.

- Det vil være en ære å jobbe under Monty og være en del av hans lag. Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe ham, sa Clarke under presentasjonen.

McGinley og Bjørn har vært med i tre Ryder Cup-turneringer, og alle har endt med seier. McGinley senket sågar den vinnende putten på sin debut for åtte år siden.

- Ethvert vinnende lag har fantastisk støtte på bakrommet, og det er gøy å kunne introdusere så erfarne, lidenskapelige og respekterte mennesker, folk som er dedikerte til å vinne Ryder Cup i Wales, sa Monty.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.