Her er den nye eneren

TRIUMFATOREN: Webb Simpson har seier i to av sine tre siste forsøk på PGA-touren. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

Denne karen har for alvor tatt steget opp i verdenstoppen.

Intet hull hadde vært enklere på TPC Boston mandag enn det avsluttende hullet. Mandag kveld, da Chez Reavie stilte seg opp i teeboksen, hadde han ett slags ledelse på Webb Simpson. Simpson sto og så på, vel vitende om at bare fem spillere hadde røket på en bogey på det hullet. Han visste at Chez Reavie ikke hadde gjort en eneste bogey hele dagen, ikke en eneste bogey på et par fem-hull hele uka. Simpson anså ikke sjansene sine til å vinne Deutche Bank Championship som særlig store.

Men så er det dette med nerver, da. Og press. Reavie var fullt klar over situasjonen han også. Han begynte turneringen på 87. plass på FedEx-rankingen. Bare de 70 beste gikk videre til neste steg. Men i golf er ingenting sikkert. Alt kan gå tapt i en eneste sving.

Reavie trakk sitt tredje slag, en wedge fra 100 meter, langt til ventre, og tabben gjorde at det ble en bogey på ham og omspill mot Simpson. Og Simpson vant omspillet på det andre hullet. Med det tok han også sin andre seier for sesongen, og han er nå den nye lederen av FedExCup-sluttspillet.

Det er bare to uker siden han vant forrige gang, i Wyndham Championship. Han har hatt sitt definitive gjennombrudd denne sesongen med en rekke andre topp ti-plasseringer også. Han kommer også til å være med på President's Cup-laget til Fred Couples i november.

Ikke verst for en 26-åring som bare er inne i sitt tredje år på touren.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa han etter triumfen. - Jeg går ikke på ulovlige stoffer eller noe sånn.

Nei, han gjør kanskje ikke det, men spørsmålet kan man saktens stille.

Simpson trodde det ville bli enklere å håndtere presset etter sin første seier, i hvert fall neste gang han var i posisjon til å kunne gjøre det.

- Men det var ikke sånn i det hele tatt. Det var like vanskelig. Slagene og puttene var like vanskelige.

Til tross for at han ikke vant, var Chez Reavie storfornøyd med dagen. De færreste regnet med at det ville bli han som stakk av fra startfeltet, når toppspillere som Luke Donald, Adam Scott, Jim Furyk og Phil Mickelson alle var i posisjon til å jage seieren. Nå har han også penger nok til å få være med på touren neste år, han ligger på niendeplass i FedExCup-racet, og ting ser definitivt lysere ut for amerikaneren som fikk spille på touren i år takket være et unntak av medisinske årsaker.

- Det er helt utrolig, sa han. - Å begynne året uten å vite hva som skulle skje, og så komme til The Tour Championship - jeg har nådd målet mitt, sa han.

Luke Donald ble nummer tre sammen med Brandt Snedeker og Jason Day.

Her er alle resultatene

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.