Her er Telemarks første proff

TAR STEGET: Morten Emil Bergan har droppet universitetsgolf i USA. Nå blir han golfproff og vil studere jus ved siden av. (Foto: NGF)

Morten Emil Bergan (20) satser som profesjonell golfspiller.

20-åringen blir dermed Telemarks første golfproff, melder lokalavisen Varden.

Norsjø-spilleren kuttet ut universitetsspill for Baylor University i USA i vår. Nå satser 20-åringen på å livnære seg som heltidsspiller.

– Jeg skal i hvertfall gjøre et forsøk på det, og kommer til å ta det litt som det kommer, sier Bergan.

Det er flere grunner til at han sluttet på det amerikanske universitetet.

– For det første fikk jeg ikke velge den utdanningen jeg ville, deretter var treningsarbeidet for styrt og jeg har et ønske om å studere jus ved siden av, sier Bergan til Varden.

Nå skal han i stedet prøve seg på den svenske og den danske protouren. I oktober skal han spille kvalifisering til Nordea Tour i Sverige og Eccotour i Danmark.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.