Her trener Marius Thorp og Rory McIlroy sammen

Foto: privat

Rory McIlroy og Marius Thorp fotografert under en treningsrunde i Wisconsin for noen uker siden. Marius Thorp bekrefter at han planlegger comeback. (Foto: Privat)

Her trener Marius Thorp og Rory McIlroy sammen. Nå bekrefter Thorp at han gjør comeback. (Denne artikkelen ble lagt ut 1. april og er bare humbug!)

Norsk Golf vet at Marius Thorp og Rory McIlroy har hatt jevnlig kontakt etter at de to gamle kameratene møttes igjen på Augusta under Masters i fjor. Etter noen runder med overtalelser fra Rory, har Marius omsider bestemt seg for å satse på nytt. 

- Jeg hadde egentlig planlagt å holde dette hemmelig så lenge som mulig, men så dukket dette bildet fra Whistling Straits opp, og da var på mange måter katta ute av sekken, sier Thorp til Norsk Golf.

Bildet han sikter til ble tatt da de to spilte en treningsrunde på major-banen for noen uker siden. 

-Jeg trodde vi var alene utpå der, men det var tydeligvis noen som fikk det med seg, sukker Thorp.

Bærumsgutten la opp som profesjonell spiller i 2011, men innrømmer at han hele tiden har følt et ønske om å prøve én siste gang. 

– Vendepunktet kom under Masters i fjor. Da var jeg på utsiden av tauene som reporter for Eurosport, mens Rory, som jeg delte rom med i flere år da vi var juniorer, var på innsiden. Det stakk litt. 

 

Råsterke treningsrunder

Nordmannens talent har alltid vært udiskutabelt, nå når motivasjonen er tilbake har også spillet blitt betraktelig bedre. På flere av treningsrundene med McIlroy har Thorp slått sin gamle romkamerat.

-Jeg har jo ikke sjans til å henge med på lengdene, men nærspillet er tydeligvis bra fremdeles, og det viser seg å være nok til å score bra når jeg har dagen. Sist vi spilte sammen gikk jeg en 67-runde mens Rory gikk 70. Nå har han overtalt meg til å gi golfkarrieren et siste forsøk.

 

Europatour-kval og Challenge Tour

Thorp, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd da han ble beste amatør i The Open i 2006, fyller 29 år i juni. Han planlegger å trene seg opp denne sesongen og spille kvalifisering til Europatouren til høsten. Hvis alt går etter planen får han også spille på Challenge Tour denne sesongen, ettersom NGF har wildcards til sju turneringer som følge av at Miklagard skal arrangerer Viking Challenge i August.

– Det er nå eller aldri, sier Thorp, som først reiser til Augusta for å dekke Masters for Eurosport. På utsiden av tauene. Enn så lenge. 

 

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.