Herdla klar for spill

ÅPNER: Lørdag 27. mars åpner Herdla GK hovedbanen etter tidenes hardeste vinter i vest. (Foto: Herdla GK)

Første bane i Bergen åpner lørdag 27. mars etter «tidenes hardeste vinter».

Stavanger og Egersund var først. Nå åpner også den første golfbanen i Bergen. Herdla ute på Askøy er endelig klar for spill.

- I saken om åpne baner til påske fikk dere rett! Det lå 50 centimeter snø på på banen da jeg fikk første utgave av Norsk Golf. Nå er range og 6-hullsbane åpnet. Hovedbanen med sommergreener åpner lørdag, opplyser Atle Færevåg fra Bergen.

Snø er uvant på disse kanter, men i år har det det vært tøft.

- Det er jo første gang vi har hatt snø på banen, vanligvis er den åpen året rundt. Så overraskelsen var stor når vi så hvor bra det var når snøen forsvant, sier Færevåg.

Herdla er en moreneøy. Jordsmonnet består altså av sand. Dette har ført til at snøen har fungert som isolasjon og gresset har faktisk, tro det eller ei, vokst under snøen.

- Banen er nå tørr og fin og vi gleder oss stort. Her er det bare å finne frem de peneste golfskoene, sier Færevåg.

Se mer på herdla.no


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.