Het Lafeber

LEDER: Maarten Lafeber er alene i tet, to slag foran nummer to, etter andrerunden i Portugal Masters. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

.Maarten Lafeber stakk fra svenskene, og leder alene i Portugal Masters. 

Fem birdier og en eagle var det som skulle til for å sende nederlandske Lafeber i teten alene.

Finske Mikko Ilonen klarte ikke helt å følge opp sin strålende 64-runde fra torsdag, men 68 er mer enn godkjent og han er nummer to, to slag bak Lafeber. 

Den svenske veteranen, Robert Karlsson, måtte tåle en 71-runde fredag etter 64 torsdag. Dermed falt han ned til femteplass, ni slag under par totalt. Edfors, som var i delt ledelse etter runde en, falt ned til 11.-plass, med en 72-runde. 

Etter første runde:

Svenskene herjer i Portugal Masters etter runde en

Robert Karlsson og Johan Edfors deler ledelsen med Maarten Lafeber, etter at samtlige begynte Portugal Masters med gnistrende -8-runder. Og like bak er Alexander Noren sju under par. Den nordiske dominansen er komplett med finske Mikko Ilonen på samme plass.

Verken Karlsson eller Edfors gjorde noen feil på torsdagens runde. Førstnevnte mener forholdene i Portugal er veldig svenske, med ikke så høy rough, og at det talte til hans og landsmennenes fordel torsdag.

- Vi er vant til å spille på slike baner hjemme i Sverige, forklarte han etter runden. Og hvis vinden holder seg rolig, tror han en 59-runde er mulig. I snitt har seiersscoren på banen tidligere vært på 24 under par.

Blant Europas Ryder Cup-helter er Ross Fisher og Edoardo Molinari best plassert etter torsdagens spill. Begge åpnet med 68 slag. Miguel Angel Jiménez begynte på 70, mens Francesco Molinari hadde en blåere dag med to over par.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.