Historisk prisdeling

LIKE GODE: Martin Kaymer og Graeme McDowell har begge hatt fantastiske resultater i 2010-sesongen. Nå er begge blitt æret for det også. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Tittelen for årets spiller på Europatouren går til to spillere.

Og ikke uventet er det Martin Kaymer og Graeme McDowell vi snakker om, henholdsvis nummer én og to på pengelisten. Det er første gang i prisens historie at den blir delt mellom to spillere.

Men når man ser nærmere på spillernes prestasjoner, er det ikke så rart. Begge vant sine første majortitler i år. Begge var med på det vinnende Ryder Cup-laget. Juryen, som bestod av kommentatorer og andre eksperter, var ikke i stand til å skille duoen fra hverandre.

- Jeg er beæret som vinner denne prisen. Det er glasuren på kaken på et år som har vært et veldig spesielt for meg, for Martin og for alle som er involvert i europeisk golf. Det er en ære å dele denne prisen med en spiller av Martins kaliber. Han er en av de beste spillerne i vår generasjon, og jeg er sikker på at han vil oppnå mye suksess i årene som kommer.

Selv om McDowell har hatt mange høydepunkter for sin egen del, skiller Ryder Cup seg ut.

- Det er ingenting som slår atmosfæren i Ryder Cup, å spille både for dine lagkamerater og europeiske fans under det mest ekstreme presset. Jeg håper jeg er heldig nok til å spille på mange suksessfulle lag i fremtiden.

Kaymer kaller prisen for en perfekt avslutning på et perfekt år.

- Det er en anerkjennelse av mine prestasjoner i 2010. Dette gjør meg veldig stolt. Jeg prøver alltid å følge i Bernhard Langers fotspor, og å se at jeg har vunnet prisen han vant i 1985, er veldig tilfredsstillende. Men han er fortsatt mange skritt foran meg.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.