Historisk runde for Bertheussen: – Litt bittert er det jo

Historisk runde for Bertheussen: – Litt bittert er det jo

Før det siste hullet hadde Elias Bertheussen muligheten til å gjøre noe som ikke er mange golfspillere forunet. (Foto: Swedish Golf Tour)

Kanskje får han aldri en lignende mulighet. Før birdieputten på 3,5 meter, var Elias Bertheussen på sporet av noe virkelig stort.

Onsdag formiddag gikk golfproff Elias Bertheussen en runde av de sjeldne. De første tre hullene, i den lokale eliteturneringen på Trondheim Golfklubb, var ikke spesielt spektakulære; par, par, par.

– Det var fint vær, og jeg gikk en bra runde med gode venner, sier Bertheussen nøkternt, til Norsk Golf etter runden.

Birdie etter birdie

Etter den ikke spesielt spektakulære åpningen, begynte det å ta av, med birdier på to av de neste fire.

Så stilte golfproffen virkelig inn siktet; sjekk bare denne rekken av hull, fra og med hull 8: birdie, birdie, birdie, birdie, birdie. Fem på rad i tallet.

Hva som skjedde på hull 13 må gudene vite, for det ble par. Dermed hadde Bertheussen igjen fem hull å spille, og lå på det stadiet sju under par.

Motstanderne var for lengst distansert, men kunne det holde til banerekord, og kunne det utrolige skje, som bare få golfspillere tør å drømme om; en runde på 59 slag?

Birdie på 14: Åtte under. Birdie på 15: Ni under. Birdie på det korte hull 16: Ti under. To hull gjenstod; et middels langt par 5-hull, og et langt par 3-hull.

Bertheussen hadde ikke tenkt å la sjansen gå fra seg; og gjorde veien fra tee til green kortest mulig, på to slag. Eagleputten satt akkurat der den skulle. Dermed var 27-åringen tolv under par på par 72-banen, og hadde igjen ett hull å spille.

Banerekorden, på 62 slag, var det han selv som hadde.

Hull 1 på Trondheim golfklubb, på Sommerseter, med utsikt over Trondheim by. (Foto: Arkiv)

Banens vanskeligste hull

Hull 18 har indeks 18. Fra tee til hull var det 174 meter.

– Hull 18 er jo det vanskeligste hullet, så det handlet bare om å gi meg en putt for 59, sier Bertheussen, om utgangspunktet for det siste hullet.

Slaget med 6-erjernet, rett mot klubbhuset, og med Trondheim by, i bakgrunnen, var på sporet.

– Jeg slo et bra utslag, og la meg 3,5 meter fra pinnen, sier Bertheussen.

59 eller 60. Alt skulle avgjøres med en putt på 3,5 meter.

– Jeg leste putten bittelitt feil...

Dermed par. Ny banerekord. Karrierebeste. Seier i den lokale turneringen, ni slag foran nestemann, men...

– Man får jo ikke så mange muligheter til å gå en runde på 59 slag i offisielle runder, så litt bittert er det jo. Men jeg legger ikke så mye mer i det enn dét.

– Ble det nedskriving? (Bertheussen har hcp +3,4).

– Ja.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.