Hit kommer de beste

IDYLLISK: Drøbak Golfklubb kan melde om fantastiske greener før lag-NM.

De beste norske golfspillerne kommer til Drøbak kommende helg.

Det vil si: de beste med unntak av USA-proffene er på plass til lag-NM, som denne gangen går av stabelen på Drøbak Golfklubb.

Spillere fra klubber over hele Norge er plass på den i utgangspunktet ganske enkle banen, men arrangøren lover trangere fairwayer og høyere rough - noe som kan by på utfordringer for noen hver.

- Det er spennende å følge golfspillere som hovedsaklig utøver en individuell idrett, når de konkurrerer som lag, sier sportssjef i NGF, Frode Scheie. 

Lagånd

Turneringen går over tre dager. Det blir spilt to runder både fredag og lørdag - fourball og foursome - med en singelrunde på søndag.

- Spillerne representerer klubben sin, noe som frembringer en helt spesiell moral, ansvarsbevissthet og lagånd hos golferne. Publikum har her en fantastisk mulighet til å se Norges beste amatørspillere møtes til dyst, sier Scheie. 

 

Flere divisjoner

 

Lag-NM spilles som et seriesystem og totalt arrangeres det åtte turneringer denne helgen.

* 1. divisjon spilles på Ålesund Golfklubb (avdeling 1) og Oppegård Golfklubb (avdeling 2).

* 2. divisjon spilles på Trysil Golfklubb (avd. Østlandet 1), Hakadal Golfklubb (avd. Østlandet 2), Solastranden Golfklubb (avd. Vestlandet)

Tromsø Golfklubb (avd. Nord-Norge) har utsatt arrangementet til september på grunn av laber påmelding. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.