Hjemmeseier

HJEMMESEIER: Richard S. Johnson og caddien jubler for hjemmeseier i Scandinavian Masters. (FOTO: Getty Images)

Richard S. Johnson kunne juble for sin andre europatourseier, åtte år etter den første.

Denne kom attpåtil på hjemmebane i Scandinavian Masters. Johnson er andre svenske som vinner Nordea Scandinavian Masters i løpet av turneringens 12-årige historie.

- Det er episk å vinne her på hjemmebane. Jeg er målløs, sa Johnson etter seieren.

Finalerunden ble forsinket på grunn av kraftig uvær og regn over Bro Hof, men Johnson holdt hodet kaldt og spilte like godt som han har gjort hele uka. Johnson har vært i toppen etter alle rundene, og ledet sammen med Choi før sisterunden. Choi spilte seg bort, men bakfra lurte en argentiner ved navn Rafa Echenique som ga Johnson match til døra. 

Hjemmefavoritten klarte imidlertid å hale i land seieren, og endte totalt 11 slag under par, etter en avsluttende 71-runde.

Edoardo Molinari, som kjempet for å komme høyere opp på Ryder Cup-lista endte på tredjeplass etter en 69-runde i dag. Han var likevel ikke spesielt fornøyd. 

- Jeg misset så mange putter på denne runden, så for å være ærlig kunne jeg vunnet dette lett, sa den selvsikre italieneren. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.