Holder han løpet ut?

PÅ RETT VEI: Tiger Woods leder etter halvspilt PGA-mesterskap. (Foto: All Over Press)

Han har ikke vunnet en major på over fire år. Nå leder Tiger Woods PGA-mesterskapet når to runder gjenstår. Men nå er banen i ferd med å vise sitt sanne ansikt.

Kiawah Islands Ocean Course har gått fra å være Dr. Jekyll til å bli Mr. Hyde. Mens det rant i birdier på alle kanter under torsdagens åpningsrunde, sørget Atlanterhavsvinden for at South Carolina-banen viste sitt sanne ansikt fredag. "Det er den vanskeligste banen jeg har spilt i disse forholdene" sa Jason Dufner etter sin runde. 

 

Tiger Woods startet dagen tre slag bak teten, men deler nå ledelsen sammen med Vijay Singh og Carl Pettersson etter halvspilt turnering.

 

- Det var en tøff, tøff dag. Vi har en lang vei å gå. Jeg vet ikke hvordan værmeldingen er for lørdag, og om det kommer til å blåse som dette, men dersom forholdene holder seg slik over helgen og uten regn kommer det til å bli veldig tøft. Det er vanskelig å slå ballen nærme disse flaggplasseringene, sa Woods som ledet alene før han treputtet for bogey på det siste hullet. Nå gjenstår det å se om han i motsetning til tidligere majorturneringer i år klarer å holde det gode spillet gående fire runder. 

 

På Twitter var det en som passende skrev at dersom fredagens runde hadde vært en olympisk øvelse, hadde det vært "synkron-lidelse". Det er ikke så langt unna sannheten.

 

Hardtslående Gary Woodland ledet på seks under par, før han fikk smake på vindkastene som etterhvert nærmet seg 15 m/s. Plutselig gikk han åtte over par på åtte hull, og måtte signere for en 79-runde. Miguel Angel-Jimenes gjorde en kvadruppelbogey, gikk på 77 slag, men klarte likevel cuten med god margin. Paul Casey gikk på 85 og misset den. Rickie Fowler, Nick Watney og Jason Day var blant 41 spillere som gikk over 80. To spillere gikk over 90.

 

Da dagen var omme var snittscoren 78,11, nesten fem slag høyere enn på torsdagen.

 

- Man kan ikke være aggressiv i dette været. Man kan ikke en gang bry seg om hvor flagget står. Man forsøker bare å treffe et eller annet sted på green. Jeg skal bare fortsette å spille som jeg gjør, og se hvor det bærer derfra, sa Rory McIlroy etter runden. Etter noen skuffende siste måneder, er han endelig oppe i toppen og kjemper igjen. Hans runde på tre over par gir ham femteplass, to bak teten.

 

Kiawah Island er en linksbane som strekker seg langs sanddynene, og er veldig utsatt for vinden. Men med flere hopphøyde greener tvinger det spillerne til å slå ballen opp i luften selv når det blåser som mest.

 

- Man kan ikke gå og tenke på scoren. Man må bare ta ett hull av gangen, ett slag av gangen, og prøve å ikke rote det til, sier lederen Vijay Singh, som med sine 49 år er gammel nok til å spille på Champions Tour neste sesong. Singh sin 69-runde var dagens eneste runde på 60-tallet, og sendte ham 31 plasser opp leaderboardet.

 

Hvem tror du sitter med de sterkeste kortene? Tiger Woods i tet? Rory McIlroy to bak? Eller kanskje revansjesugne Adam Scott tre slag unna? Phil Mickelson som bare har fire slag opp? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.