Holmes og Allenby i tet

HELT SJEF: Robert Allenby var i sonen under den første runden av The Players Championship. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Hele 36 spillere gikk under 70 slag på runde én av The Players Championship.

J.B Holmes og Robert Allenby deler ledelsen etter første dag. Begge gikk glimrende runder på 66 slag, men det har ikke gitt dem noe særlig forsprang på resten av startfeltet. Det var nemlig en rekke spillere som leverte varene torsdag.

Lav snittscore
Det er hele tjue spillere innenfor to slag i toppen, noe de fantastiske spilleforholdene og myke greenene må ta mesteparten av æren for. Det blir nok verre utover i uken, når flaggplasseringene også blir tøffere.

Hele 36 spillere kom seg i hus under 70 slag. Gjennomsnittsscoren (71,1) var den laveste på 17 år på en åpningsrunde.

- Jeg gjorde bare tre birdies i dag. Jeg hadde noen sjanser, men jeg tok dem ikke, oppsummerte Tiger Woods etter sin 70-runde, for øvrig samme score Phil Mickelson noterte seg for.

Han var heller ikke særlig fornøyd.

- To under er ikke det jeg ønsket meg i dag. Jeg så for meg en runde midt på 60-tallet, men hvis jeg kan klare det fredag, er jeg tilbake der oppe, sa Lefty.

J.B Holmes spilte bogeyfritt og på seks under par.

- Føltes lett
- Det var en morsom dag, en av disse rundene der alt gikk ganske bra. Det var ikke lett, men det føltes likevel sånn, sa Holmes til pgatour.com.

Allenby spilte på ettermiddagen, da det blåste mer, og klarte seg med bare én bogey. Han hadde flere gode muligheter til å senke scoren sin ytterligere, men tok dem ikke.

- Jeg er veldig fornøyd med åpningen. Veldig glad for å være med i toppen, sa han.

Hele åtte spillere er fem under par - Luke Donald, Kenny Perry, Heath Slocum, Jason Bohn, Ben Crane, Lee Westwood, Ryan Moore og Ryuji Imada. Ytterligere ti spillere er fire under, mens navn som Jim Furyk, Vijay Singh, Davis Love III og regjerende mester Henrik Stenson er tre under.

P.S Tigers 70-runde er en tangering av hans laveste score noensinne på en åpningsrunde i The Players. Han har spilt der 12 ganger tidligere.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.