Home sweet home

HJEMME IGJEN: Pablo Martin gleder seg til å spille på hjemmebane. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

For Pablo Martin blir helgens turnering helt spesiell.

Spanjolen får anledning til å spille på hjemmebane, nærmest bare et jernslag fra der han bor, når Open de Andalucia de Golf går av stabelen denne uken - årets første turnering på europeisk jord på Europatouren.

23-åringen bor altså like ved Parador de Malaga Golf, og spilte der jevnlig da han vokste opp. Han gleder seg stort til å komme hjem, og til å jage sin andre tittel for sesongen, etter at han gikk til topps i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika.

Men det har vært en vanskelig start på sesongen for Martin. Kort tid etter sesongpremieren døde hans far hjemme i Spania.

- Det har vært tøft, og jeg måtte ta noen ukers pause, sier Martin til europeantour.com. Han skrev golfhistorie da han i 2007, som første amatør, gikk til topps i en turnering på Europatouren (Estoril Open de Portugal).
- Jeg begynner å komme i form igjen. Jeg prøver å kose meg hver dag, sier han.
Martin innrømmer at det blir en lettelse å spille en turnering så nærme der han bor. Han tror imidlertid ikke at hans kunnskap om banen vil spille noen vesentlig rolle i forhold til konkurrentene.
- Forhåpentligvis kommer det noen venner og familie og ser på. Det blir gøy. Å bo hjemme i løpet av uken istedenfor på et hotell kommer også til å bli veldig fint. Jeg ser fram til det. Det blir en fin forandring.
Danske Søren Kjeldsen er for øvrig regjerende mester. Se også opp for Miguel Angel Jiménez, den sigarrøykende, herlige rødtoppen som har vunnet fire av sine 16 turneringer på spansk jord. Han har allerede vunnet én gang denne sesongen (Omega Dubai Desert Classic). Rhys Davies, som gikk til topps i King Hassan II Trophy i helgen, er også i startfeltet.
Det samme er vår egen Eirik Tage Johansen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.