Hovland ett slag fra The Open

Hovland ett slag fra The Open

Ett fattig slag. Det var alt som skilte Viktor Hovland fra deltagelse i The Open.

Bare noen uker etter at han hevdet seg i kvalifiseringen til U.S. Open, var Viktor Hovland på ferde igjen. De to beste fra turneringen på Woburn kunne booke tur til Royal Birkdale om snaut to uker. 

Men 19-åringen hadde ikke helt troen selv, innledningsvis.
- Jeg spilte bra hele dagen og misset bare tre greener til sammen på begge rundene. Men etter et par treputter på første runde var jeg +2 etter 14, og da hadde jeg ikke helt trua, for å være ærlig. Selv om jeg spilte bra, sier Hovland til Norsk Golf. 

Hovland gikk førsterunden på par. Med én runde til var det fremdeles muligheter. Og nordmannen fortsatte det sterke spillet. 
- På andrerunden var jeg -3 etter åtte hull, og jeg kjente jeg hadde en sjans om jeg gikk -3 eller -4 inn derfra. 

Verdens fjortende høyest rankede amatør fortsatte å gi seg selv mange gode muligheter, men slet med puttingen. 
-På det fjortende hullet treputtet jeg igjen, og trodde det var kjørt. 

Men det var absolutt ikke kjørt. For nå fulgte en avslutning det luktet svidd av. 

-Jeg gjorde tre birdies de siste fire, og misset med ett...

Hovland endte på -5. -6 hadde gitt plass i startfeltet på Royal Birkdale.

På Ian Poulters hjemmebane

En av spillerne nordmannen  måtte se seg slått av, var Ian Poulter. Ryder Cup-veteranen som vartet opp med storspill i The Players Championship tidligere i år, gikk seks under par og er med klar for å kjempe om The Claret Jug senere denne måneden.

-Det var et bra arrangement og veldig mange som stilte opp. Spesielt for å se Ian Poulter på hjemmebane. Det var en kul opplevelse, sier Hovland.

Nære - for andre gang

Ikke nok med at Hovland var nære ved å kvalifisere seg nå, han var også fryktelig nære å sikre seg plass i årets The Open i fjor. Under amatør-EM i Estland i fjor var Miklagard-golferen i omspill om seieren. Det ble et vanvittig drama som ikke ble avgjort før etter sju omspillshull. Til slutt avgjorde italienske Luca Cianchetti, mens Hovland måtte ta til takke med den sure andreplassen.

Spiller U.S. Amateur i august

Neste på programmet for Hovland er EM for lag, før det blir lag-NM hjemme i Norge. Men Challenge Tour på hjemmebane på Miklagard får han ikke med seg. Den må vike for verdens gjeveste amatørturnering. 

- Ja, jeg skal spille U.S. Amateur, bekrefter Hovland overfor Norsk Golf.

 

 

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.