Hovland på amerikansk liste over morgendagens stjerner

Hovland på amerikansk liste over morgendagens stjerner

Viktor Hovland spås en lys fremtid av den amerikanske nettsiden golfweek.com. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Den amerikanske nettsiden Golfweek.com har Viktor Hovland (Miklagard GK) som en av ti spillere under 21 år som spås som fremtidens stjerner.

19 år gamle Hovland er rangert som nummer syv på Golfweeks liste.

«Blant alle spillerne på denne listen er Hovland kanskje den som færrest har hørt om. Det er fordi han frem til denne høsten bodde i Norge. Nå er han førsteåring på Oklahoma State University og avsluttet høsten rangert som nummer 46 i Golfweeks college-ranking. Han er også nummer 13 på verdens amatørranking», heter det i Golfweeks begrunnelse.

Hovland er sammen med Sam Horsfield og Curtis Luck de eneste ikke-amerikanerne på listen.

Hovland har vært fast inventar på norske junior- og amatørlandslag i en årrekke. I 2014 ble han norgesmester, og i 2016 har høydepunktene vært syvendeplass i VM i Mexico, femteplass i proffturneringen Borre Open på Nordic League og andreplass i EM etter omspill - et tap som kostet ham en startbillett i neste års The Open Championship. 

Hovland ble forrige måned tildelt NGFs stipend for «Årets talent» i Golf-Norge.

Golfweek «Stars of Tomorrow» topp-10

10. Eugene Hong, USA (16 år)

9. Collin Morikawa, USA (19 år)

8. Dylan Meyer, USA (21 år)

7. Viktor Hovland, Norge (19 år)

6. Will Zalatoris, USA (20 år)

5. Sam Burns, USA (20 år)

4. Noah Goodwin, USA (16 år)

3. Maverick McNealy, USA (21 år)

2. Sam Horsfield, England (20 år)

1. Curtis Luck, Australia (20 år)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.