Hovland skal spille PGA Tour-turneringer i høst

Hovland skal spille PGA Tour-turneringer i høst

Viktor Hovland, her sammen med Cole Hammer under U.S. Amateur i august, skal spille flere PGA Tour-turneringer i høst. (Foto: USGA)

Viktor Hovland er allerede sikret startbillett i tre av neste års majorer. Nå bekrefter han overfor Norsk Golf at han også har fått invitasjon til flere PGA Tour-turneringer. 

Ingen amatørturnering gir flere frynsegoder en U.S. Amateur Championship. Viktor Hovland fikk en hel golf-verden til å sperre opp øynene i en dominant forestilling på Pebble Beach forrige måned, der han fikk navnet sitt på samme pokal som Tiger Woods, Phil Mickelson, Jack Nicklaus, Arnold Palmer og Bobby Jones – for å nevne noen.

Neste år blir Hovland tidenes første nordmann i The Masters, den andre i U.S. Open etter Kristoffer Reitan, og den femte i The Open Championship etter Marius Thorp, Lars Petter Brovold, Per Haugsrud og Tore Sviland.

Han får imidlertid også flere starter i vanlige PGA Tour-turneringer. Han har fått tilbud om syv invitasjoner til turneringer som han selv kan plukke ut – med unntak av noen av de aller største turneringene, blant annet WGC-turneringene og The Players.

– Syv er maks antall turneringer jeg kan få, men det er ikke sikkert jeg får spilt alt, siden det mest sannsynlig kommer til å kollidere litt med andre ting. Jeg skal forsøke å plukke ut turneringer etter schedule som passer i forhold til collegeturneringer jeg skal spille, sier Hovland til Norsk Golf.

– Vet du hvor og når du får din debut på PGA-touren?

– Jeg har planer om å to-tre turneringer i høst, men ingenting er skrevet i stein ennå, sier Hovland, som tar fatt på sin første runde i den nye collegesesongen på Olympia Fields fredag (Leaderboard). Hans Oklahoma State University vant i vår det nasjonale NCAA-mesterskapet, og denne sesongen skal de forsøke å forsvare trofeet for første gang – med Hovland som den viktigste brikken på laget.

Ettersom det er krav om at Hovland beholder sin amatørstatus for å kunne spille neste års majorturneringer, kan han tidligst bli proff etter The Open neste sommer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.