Hovland står over ukens PGA Tour-turnering

Hovland står over ukens PGA Tour-turnering

Viktor Hovland sparer ukens invitasjon til en av sommerens turneringer slik at han får en ekstra mulighet til å skaffe seg en PGA Tour-kategori for 2020. (Foto: Getty Images)

Viktor Hovland har bestemt seg for å stå over ukens PGA Tour-turnering Valspar Invitational og heller spare invitasjonen til etter han blir proff. Det er også en tydelig indikasjon på at han kommer til å bli proff til sommeren.

Torsdag 21. mars starter Valspar Championship på Innisbrook Resort i Florida.

Viktor Hovland er invitert til turneringen etter at han vant collegeturneringen med samme navn i fjor – som for øvrig var hans første collegetriumf i karrieren.

Myyyye har imidlertid skjedd siden den gang.

Stadig mer tyder på at Viktor Hovland blir proff til sommeren. (Foto: Getty Images)

Seieren i U.S. Amateur i august har gitt Hovland en gylden mulighet til å få en perfekt start på profflivet og en sjans til å etablere seg på touren. I tillegg til å ha mottatt invitasjon til tre majorturneringer får Hovland nemlig spille syv «vanlige» PGA Tour-turneringer i 2019.

Det er i disse syv «vanlige» turneringene han har mulighet til å skaffe seg en kategori på PGA-touren, under den forutsetning at han deltar i disse turneringene som profesjonell – ikke som amatør.

Hovland bekrefter overfor Norsk Golf at det er grunnen til at han nå har bestemt seg for å takke nei til invitasjonen i Valspar Championship.

Ved å spare invitasjonen til en annen turnering etter at han sannsynligvis blir proff til sommeren, får han ekstra turnering til å skaffe seg en PGA Tour-kategori.

Det betyr at neste gang vi kommer til å se ham i aksjon på PGA-touren igjen, blir i The Masters 11. april. Der deltar han som første nordmann noensinne.

Beslutningen om å stå over ukens turnering er en tydelig indikasjon på at Hovland nå virkelig har begynt planleggingen av profflivet – noe som innebærer at han sannsynligvis kommer til å stå over The Open Championship til sommeren.

Hovland har tidligere uttalt til Norsk Golf at han vurderer å bli proff rett etter U.S. Open er ferdigspilt 16. juni.

Les om de ulike måtene Hovland kan skaffe seg PGA Tour-kortet på i lenken under, og hvorfor han derfor også trolig kommer til å takke nei til en plass i The Open Championship i juli.

Bakgrunn: Derfor vurderer Viktor Hovland å droppe The Open


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.