Hovland, Ventura og co cruiset til finaleplass

Hovland, Ventura og co cruiset til finaleplass

Oklahoma State University er – ikke overraskende – klare for NCAA-finalen. (Foto: Oklahoma State Cowboys)

Halvt «norske» Oklahoma State University vant kvalifiseringen til det nasjonale NCAA-mesterskapet med soleklar margin onsdag.

Collegesesongen nærmere seg slutten, og denne uken gikk herrespillernes Regionals-kvalifiseringer av stabelen over hele USA, der de beste lagene i hver turnering avanserer til NCAA-mesterskapet, også kjent som «Nationals».

Oklahoma State University er USAs høyest rangerte lag etter et imponerende vårsemester, og i Columbus Regional i Ohio denne uken fortsatte de i samme stil. Og nok en gang var de norske spillerne på laget sentrale bidragsytere.

Viktor Hovland, som for øyeblikket er Europas høyest rangerte amatørspiller, endte på delt 7.-plass (-1) etter runder på 73, 70 og 69 slag. Tre slag bak ham fulgte Kristoffer Ventura på 13.-plass. Ventura vant for øvrig forrige collegeturnering, Big 12 Championship hjemme i Oklahoma.

Med fem av fem spillere blant de 20 beste vant Oklahoma State lagkonkurransen med åtte slags margin over Illinois. Dermed er de sikret plassen i NCAA-finalen på sin hjemmebane Karsten Creek. Dette er fjerde gang på fem år at Oklahoma State vinner Regionals, og laget har nå kvalifisert seg til NCAA Championship hele 71 av 72 mulige sesonger. Finalen spilles fra 25. til 30. mai.

Dette var sesongens niende seier for Oklahoma State, lagets nest høyeste antall i historien.

Norsk-amerikanske William Buhl blir også å se i Nationals etter at hans University of Arkansas kom på fjerdeplass i Regionals-kvalifiseringen i Norman i Oklahoma.

Damene spilte Regionals forrige uke. Der sikret lagene til Karoline Stormo (Kent State) og Sandra Nordaas (Arizona) en plass i finalen, mens Marthe Wold (California) også har sikret seg en billett som individuell utøver.


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.