Høy føring på Meland

– En av de vakreste og vanskeligste jeg har spilt, sa Bill Clinton. Meland er en bane for høy sigarføring.

Meland GK er en perlerad av 18 følsomme og krevende golfhull, signert Bob Hunt. Vakkert innrammet av vestnorsk kystnatur på sitt aller beste. Så stille at man ikke skulle tro at taletrengte bergensere spiller der ute på Holsenøy. Ikke ett eneste likegyldig hull. Gode greener, tette fairways. Betagende utsikt over Byfjorden fra flere hull. Stadige forbedringer når det gjelder rough-rydding gjør at banen fremstår som langt mer spillbar enn i de første årene. Ikke avgjørende, men heller ikke feil at eks-president Bill Clinton falt hodestups for Meland. Vestlendinger og alle andre som spiller på banen bør sende en varm takk til Peter B. Namtvedt for at banen i det hele tatt ble noe av. Namtvedt så potensialet i området, som var eid av Hordaland Fylkeskommune. Han organiserte klubben, skaffet tilveie den nødvendige kapital og fikk satt i gang arbeidene på banen. Han var ustoppelig, selv da han midt i den mest hektiske byggefasen ble rammet av slag. Det er så til de grader fortjent at han er hedret av klubben med en plakett, på den store steinen rett nedenfor det henførende vakre 13. hullet. Meland-kjennere liker å si at det er fra og med hull 14 at Meland «begynner». Derfra og inn henter du i alle fall ikke slag fra banen.
Meland ligger et 30-talls kilometer fra Bergen. Du kjører nordover, gjennom bydelen Åsane og over Nordhordlandsbroen.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.