Høy kjendisfaktor i Irland

STJERNEGOLFER: Samuel L. Jackson er som regel å finne der det er snakk om kjendiser og golf. Her under første runde av JP McManus Invitational Pro-Am i Irland. (FOTO: Getty Images)

Kjendiser og golfproffer stiller villig opp når billionæren JP McManus inviterer til veldedighetsturnering i Irland

JP McManus Invitational Pro-Am har en imponerende startliste. 14 majorvinnere med 35 majorseirer til sammen, 24 Ryder Cup.spillere og sju spillere som har vunnet sammenlagt på europatouren. Tiger Woods, Sandy Lyle, John Daly, Ernie Els, Thomas Bjørn, Padraig Harrington, Justin Rose og Colin Montogmerie er bare noen av dem. 

 

- En drøm

Tiger Woods ble fraktet og hentet i helikopter, og fikk en velkomst som er en helt verdig av det irske publikumet og selv om det spillemessig ble dårlig score for Woods var han rørt over støtten.

En britisk toppjockey spiller sammen med Woods, og også han er preget av hvem han spiller med. 

- Det er jo alles drøm, å spille en runde med Tiger Woods, sier Tony McCoy til bbc.co.uk. 

Flere av toppspillerne sviktet under førsterunden av turneringen, blant andre Justin Rose, som spilte en 80-runde og er tredje sist. Tiger er på plassen foran med sin 79-runde, sju over par 

Jim Furyk, John Cock, Rorys Sabbatini og Peter Hanson var de eneste spillerne som var bedre enn par, med ett slag under 71. Turneringen går over to runder. 

 

Høy stjernefaktor

Men det er ikke bare proffgolferne som trekker 40 000 tilskuere til Adare. Turneringen har også en imponerende kjendisliste med Hollywood-stjerner og artister. 

Michael Douglas, Hugh Grant, Samuel L. Jackson, Catherin Zeta Jones, Martin O'Neill, Peter Gallagher, Kyle MacLachlan, Harry og Jamie Redknapp og Westlife er noen av dem.  

 

Turneringen har siden den startet i 1990 samlet inn mer enn 55 millioner euro, som er gått til veldedige formål. Og suksessen skyldes den genuine interessen for turneringen både fra proffene, kjendisene, media, publikum, frivillige og europatouren. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.