Høye forventninger

TRENINGSPARTNERE: Fjorårsvinner Louis Oosthuizen og Rory McIlroy spilte treniningsrunde sammen onsdag. (Foto: Kaia Means)

Rory McIlroy er bookmakernes favoritt før The Open. Men i år, som i fjor, ser vinden ut til å bli en stor faktor.

I England: Kaia Means

I fjor på St. Andrews var Louis Oosthuizen heldig og slapp å spille i de verste vindforholdene på dag to. Rory McIlroy, som hadde ledet etter første runde, taklet ikke vinden så bra og kom inn på fredagen med en 80-runde.

Men gutten fra Nord-Irland er kjent for å lære av sine feil. Det blir en helt annen type golf denne uken enn den han spilte for å vinne US Open på Congressional.

- Med denne vinden må du holde ballen lavt. Men noen ganger er det vanskelig å rulle ballen inn på greenene her fordi de er så ondolerte og ballen kan rulle i så mange forskjellige retninger, sier McIlroy. Ballen kan treffe feil side og da går den kanskje 20-25 meter vekk fra greenen.

Han var innom Sandwich i forrige uke og fikk spilt to prøverunder i forskjellige vindforhold.

McIlroy slår ut torsdag 10.09 norsk tid sammen med Ernie Els og Rickie Fowler.

Ryktene sier at minst to forskjellige personer har satset £20,000 på at at McIlroy vinner The Open.

- Hvis vindstyrken ikke avtar, tar jeg gjerne to solide 70-runder de to første dagene. Men vind som dette er Royal St George’s en av de tøffeste Open-banene. Solid golf er bra nok for meg, så lenge min solide golf er bedre enn alle andres, sier McIlroy.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.