Hun kan dominere i flere tiår

NERVØS: Yani Tseng er bare 21 år og kjente presset under avslutningen av Womens British Open.

Yani Tseng ble den yngste kvinne i historien med tre major-titler.

Selve kroningen kan vente. Yani Tseng vant Women`s British Open ett slag foran Kathrine Hull søndag, men spillet var på langt nær like overbevisende som de tre første dagene.
De tre første dagene gjorde 21-åringen fra Taiwan knapt en feil på Royal Birkdale. Riktige valge. Rette slag. Putter som gikk i hullet. Tseng så ut som den mange har tippet henne til å være; kvinnegolfens svar på Tiger Woods. Spilleren som vil vinne alt de neste årene.
Men da det hele dro seg til søndag, viste Yani Tseng at heller ikke hun er en maskin.
- Jeg var så sliten. Presset var så stort. Annika Sörenstam sendte meg en tekstmelding i går kveld der hun ba meg ha det moro og stole på ferdighetene mine, forklarte Tseng etterpå.
Det var ikke mye som minnet om moro søndag. Tseng ble nølende og tvilende før hvert slag, tok seg lengre tid enn normalt, hadde vanskelig for å bestemme seg. Og kanskje var caddien Jason Hamilton den aller lykkeligste da Tseng senket en tometersputt foran klubbhuset på Royal Birkdale til seier, ett slag foran Katherine Hull.
To ganger på frontnine slo Tseng seg ned i bunkeren fra tee, bunkere som det taiwanske stjerneskuddet enkelt kunne unngått med en treerwood, ikke driver, i hendene. Og det hele gjentok seg da Tseng slo ut fra siste utslag. Driven nådde bunkeren. Slaget kunne meget vel ha kostet henne seieren dersom Hull hadde fått birdie på banens letteste hull.
Nå slapp Yani Tseng unna med skrekken.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.