Hva med kunstgress på greenen?

MMMM: Hvem kunne vel ikke tenkt seg slike greener enda en måned i sesongen? Bildet viser gressgreener fra Atlungstad på Hamar. Foto: Tom Erik Andersen

Kan forlenge sesongen med én måned.

Så langt er det bare én bane i Norge som har tatt i bruk kunstgress på greenen. Det er Ørnefjell golfbane i Hovden. Men er man på jakt etter å forlenge sesongen, er det ikke utenkelig at nettopp kunstgress kan være løsningen.

Og flere vurderer å gjøre som Ørnefjell. Problemet er at det så langt ikke eksisterer noen kravspesifikasjoner.

- Vi jobber mot R&A (Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews overvåker, redigerer og godkjenner nye regler) for å få dem til å definere kvaliteten på kunstgress for golfgreener og utslagssteder i håp om å få sertifisering for godkjenning av kunstgress. Men det er nok mer konservatisme innen golfsporten, sier Golfforbundets anleggsansvarlig Pål Melbye til sportsanalyse.no.

Land som Spania og Portugal har med stort hell tatt i bruk kunstgressgreener, men det er litt andre utfordringer i Norge - særlig i forhold til vinteren, med snø og is og alt hva det innebærer av påkjenninger og utgifter.

- Vi vet at mange baner sliter med overvintringen og er positive til at kunstgressgreener er et bra supplement. Vi forstår at når man bringer kunstmateriale inn i sporten blir folk mer skeptiske, derfor er kvaliteten på dem meget viktige, mener Melbye.

Les mer på sportsanalyse.no
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.