Hva skjedde, Sandy Lyle?

UNDRING: Sandy Lyle lurer nok sikkert også på hvor det gikk galt fra torsdag til fredag. (Foto: Harry How, Getty Images)

Det lurer nok Sandy Lyle på også.

Sandy Lyle imponerte alle i Masters på torsdag. Fullt så bra gikk det ikke fredag. Veteranen, som blant annet har vunnet British Open og The Players Championship, åpnet årets Masters med en gnistrende runde på 69 slag. Med det var han bare ett slag bak en spiller som for eksempel Tiger Woods.

Fredag var dagen da Sandy Lyle skulle ta seg inn under cutgrensen, for å få lov til å spille de siste to turneringsdagene også.

Slik gikk det ikke.

Skotten gikk hele 17 slag dårligere enn torsdag (86), og endte årets Masters-turnering på 11 over par. En aldri så liten nedtur, med andre ord, for spilleren som blant annet har 17 seirer på Europatouren. Runden hans besto blant annet av fire doble bogeys og en trippel.
17 slag dårligere enn åpningsrunden er faktisk ikke dårligst i Masters-historien. Den tvilsomme æren tilhører Mike Donald, som åpnet med 64 bare for å notere seg for en 82-runde dagen etter.
Trøsten for Lyle må være at han ikke var alene om å slite. Både Padraig Harrington og Rory McIlroy er på vei hjem. Ingen var noen gang i nærheten av å klare cuten.
For Harringtons del er det første gang han ikke klarer cuten i turneringen siden 2005. McIlroy, som deltok i bare sin andre Masters etter å ha blitt nummer 20 i fjor, slet voldsomt med puttingen. Han brukte henholdsvis 30 og 31 på de to dagene han fikk være med.
Stewart Cink (8 over), Paul Casey (9 over), Vijay Singh (10 over), Henrik Stenson (11 over) og Jim Furyk (12 over) misset også cuten, blant mange andre.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.