Hva skjer med amerikanerne?

STØDIG HELE VEIEN: Sun Young Yoo var sikkerheten selv gjennom hele forrige ukes spill i Sybase Match Play Championship. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Gjett hvor lenge det er siden en amerikansk jente vant på LPGA-touren.

Sun Young Yoo gikk til topps i Sybase Match Play søndag, etter at hun slo Angela Stanford 3&1 i finalen. Det var Yoos første seier på LPGA-touren.

- Målet mitt var å komme forbi de to første dagene. Jeg gjorde det enda bedre, jublet Yoo etterpå.

Den 23 år gamle sørkoreanske jenta er inne i sin femte sesong på LPGA-touren. Hun er den åttende strake utenlandske spilleren som vinner i det gjeveste golfselskapet som finner sted på amerikansk jord. I løpet av de 26 siste turneringene har det bare én gang vært en amerikansk vinner, og det var Michelle Wie i Lorena Ochoa Invitational i november.

Det var i det hele tatt en tung sørkoreansk dominans i turneringen. Jiyai Shin og Amy Yang tapte sine semifinaler, og løp inn på greenen og dusjet Yoo i vann da triumfen var et faktum.

- Hun er en solid putter og en solid spiller. Hvis du ikke legger noe press på henne, så kommer hun til å sette alt, og jeg klarte ikke å sette noe press på henne i det hele tatt, sa Stanford etterpå, selv en kvadruppel vinner på LPGA-touren.

Seieren var verdt 375.000 dollar, eller mer presist: 2.427.937 norske kroner med mandagens dollarkurs.

- Jeg følte meg veldig komfortabel der ute. Jeg var ikke nervøs, forklarte Yoo etterpå.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.