- Hvordan får vi golferne tilbake?

TRIST UTVIKLING: Golfsporten mister mange spillere, spesielt kvinner og barn. Jack Nicklaus sitt forslag er utenfor boksen. (Foto: All Over Press)

Det er ikke bare i Norge golfsporten har stagnert. Norsk Golf var til stede under PGA Merchandise Show i Orlando, der Jack Nicklaus tenket utenfor boksen mens han talte om sportens utviklingsmuligheter.

Den levende legenden er talsmann for PGA of Americas 2.0-initiativ, som i likhet med golfforbundets "Jo mere vi er sammen"-kampanje tar sikte på å få kvinner og barn til golfsporten. Og tallene Nicklaus ramset opp var langt fra hyggelig lesing.

 

- Siden 2006 har vi mistet 23 prosent av kvinnene og 36 prosent av barna. Det er et forbausende tall. Hvordan får vi de tilbake? Hvordan får vi de til å ønske å spille igjen?, spør Nicklaus fra talerstolen.

 

Konklusjonen han, Ken Griffey Jr. (tidl. baseballspiller), Joe Steranka (ad. dir PGA of America) , Frank Sanchez Jr.(adm. dir. Boys & Girls Club of America) og Mike Davis (president USGA) trekker er at alt handler om å gjøre sporten mer morsom. Panelet konkluderer videre med at sportens største problemer er at golf tar for lang tid, er for dyrt og for vanskelig.

 

Nicklaus avslører at av hans 22 barnebarn er kun en av dem bitt av "golfbasillen". I tillegg har tre av hans sønner, som alle er utdannede proer, sluttet å spille golf. Han forklarer det med at andre idretter er i ferd med å danke ut golfen.

 

- Andre idretter stjeler oppmerksomheten til barna. De drar i parkene hver lørdag og søndag, men de spiller fotball, baseball, lacrosse, amerikansk fotball, basketball, de spiller alt mulig bortsett fra golf. Hvorfor kan vi ikke ha golf i disse parkene? Hvorfor kan man ikke dra i parken en lørdag formiddag, og ha en liten golfliga der? Det er slike ting vi må gjøre, sier han.

 

Andre forslag som kom frem under debatten for å gjøre sporten mer tilgjengelig er å gjøre golfbanene enklere, og at det lages flere 6- og 12-hullsbaner, sammenlignet med 18-hullsrunder som fort kan ta fire timer.

 

Er du enig i de foreslåtte tiltakene? Hva er ditt forslag for å gjøre golf morsommere og mer tilgjengelig for massene?


Se video fra debatten under (Videorettigheter: golfweek.com)

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.