Hyttegolf mer verdt enn alpint

HYTTEGOLF: Nærheten til en golfbane er viktig for mange hyttekjøpere. Moss & Rygge har mange sommergjester på sin bane. (Foto: Tom Erik Andersen)

Nærheten til golfbane scorer høyt blant hyttekjøpere, viser ny undersøkelse.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet, maser meglerne. Å ha en golfbane i nærheten av hytta er én av de viktigste faktorene når nordmenn skal kjøpe hytte. Det kommer tydelig fram i den årlige fritidsboligundersøkelsen utført av Eiendomsmeglerforetakenes Forening i samarbeid med Finn.no.

Tilgang til offentlig vann og kloakk er fortsatt den faktoren som skiller hytteobjektene mest i pris, men allerede på tredjeplass kommer nærheten til en golfbane.

Oppsiktsvekkende nok har tilgangen til golfbanen større markedsverdi for nordmenn enn nærheten til et alpinanlegg.

Går man bak statistikken viser tallene at nordmenn kjøper dyrere hytter og ønsker stadig mer komfort. Prisen på de mest eksklusive hyttene har falt. Det er "folkehytta" som er blitt større og oppgradert.

I fjor måtte du ut med drøye 1,6 millioner kroner for gjennomsnittshytta på fjellet.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.