Idrettstinget: - Veldig misfornøyd

MISFORNØYD: Golfpresident Jon Kåre Brekke var ikke fornøyd med utfallet av idrettstinget, selv om selve de politiske diskusjonen var gode. (Foto: Erik Unaas).

 - Vi synes det var bra at det ble vedtatt et nytt Idrettspolitisk dokument, men vi er dypt skuffet over at det ikke var mulig å få til en endret tingsammensetning. Den saken satte et preg på resten av Idrettstinget i helgen, sier Jon Kåre Brekke.

Av ERIK UNAAS

For det ble et ganske dramatisk ting. Et av resultatene var at Christian Anker-Rasch – tidligere golfpresident og nå styreleder i Særforbundenes Fellesorganisasjon (SFF) – ikke kom inn i det nye idrettsstyret. – Kjempesynd. Han har en enorm kompetanse som styret i Norges Idrettsforbund ville trengt. Nå fikk vi et idrettsstyre knapt uten representasjon fra olympiske idretter, sier Brekke.


Golfforbundet ”tapte” også i kampen om ny sammensetning av idrettstinget. NGF er blant de som ønsker en sterkere innflytelse fra særforbundene, som jo ”eier” aktiviteten. Men en endring krever 2/3 flertall i Idrettstinget, og i praksis blokkerer idrettskretsene – som utgjør halve forsamlingen – en slik prosess.


Skjevfordelingen er ganske lett synbar: Norges Golfforbund har 125 000 medlemmer, men bare en representant på tinget. Først og fremst fordi antall tingrepresentanter mest er basert på medlemslag-/klubber. Da profiterer forbund med mange små lag. Golf har få, men store. En Idrettskrets som Østfold (et fylke med 270 000 innbyggere totalt) har tre representanter. Men det viser seg ytterst vanskelig å endre denne balansen.

Golfpresident Brekke var også på talerstolen og tok til orde for å likestille anlegg som eies av kommuner, idrettslag og konstellasjoner med private eierinnslag. Men dette ønsker flertallet ikke å gå inn på.

I tillegg til Brekke som delegat, deltok også Norges Golfforbund med visepresident Anne-Lise Løfsgaard, generalsekretær Geir Ove Berg og ass. generalsekretær Rune Hauger som observatører.

Les for øvrig mer om det fire dager lange tinget på www.sportsanalyse.no, blant annet denne oppsummeringskommentaren:
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.