- Ikke avskriv Tiger

VERDENSENER: Jepp, Lee, nå er du ranket som verdens beste golfspiller. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Verdensener Lee Westwood tror ikke Tiger er ferdig med å brøle.

Lee Westwood begynte et nytt liv søndag ettermiddag, da det ble klart at Martin Kaymer ikke klarte å bli blant de to beste i Andalucia Masters. Tyskeren endte på delt 21. plass, og dermed klatret Westwood opp på toppen av verdensrankingen for første gang i karrieren.

Det er et privilegium de færreste forunt, med tanke på at Tiger Woods har innehatt topplassen i godt over 280 uker. Westwood er den første europeiske verdenseneren siden Sir Nick Faldo i 1994.

Men både Woods, Kaymer og også Phil Mickelson kan gjøre Westwoods opphold på toppen kort. Allerede denne uken møtes hele gjengen i Shanghai for WGC-HSBC Champions. Og Westwood vet det vil være dumt å avskrive mannen som har vunnet 14 majortitler så langt i sin karriere.

- Tiger har kommet tilbake før, mener briten.

Han tror også at Tiger kommer til å kjempe i toppen av ukens turnering.

- Han kommer til å være der oppe, eller deromkring.

Men Westwood lar likevel ikke sjansen gå fra seg til å feire litt.

- Det har tatt meg lang tid å bli nummer en. Jeg kommer ikke til å bekymre meg for hvem jeg skal miste plassen til. Denne uken kommer til å bli spennende, med fire spillere som alle har sjansen til å bli nummer en, men jeg liker sånne rivaliseringer.

Westwood har slitt med skader denne sesongen, og sto over Andalucia Masters for å være klar til turneringen i Shanghai.

- Skaden er ikke hundre prosent leget, men nesten. Jeg har ikke spilt så mye, så jeg kommer til å være litt rusten. Men jeg kommer ikke til å bruke det som noen unnskyldning. Jeg har slått noen baller, og jeg ser fram til å komme til Kina. Å være nummer én gir meg et ekstra gir, hvis jeg skulle trenge det. Det er en stor ære og et stort ansvar. Det føles og høres veldig bra ut akkurat nå.

- Når du vokser opp og folk spør deg hva du ønsker å oppnå, så svarer alle at de ønsker å bli nummer én i verden. I øyeblikket kan jeg faktisk vise folk verdensrankingen og si at jeg er den beste spilleren på planeten akkurat nå.

Westwood feiret det han beskriver som "sitt mest tilfredsstillende øyeblikk i karrieren" med et glass sjampagne søndag kveld.

Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.