Det er ikke bare nordmenn som trener på simulator!

Det er ikke bare nordmenn som trener på simulator!

Jordan Spieth har brukt golfsimulatoren hjemme i Dallas for å forberede seg til St Andrews. (Foto: Getty Images)

En uke før The Open Championship har Jordan Spieth ennå ikke spilt St Andrews. I hvertfall ikke fysisk.

For de mange golfspillende nordmenn utgjør innendørs golf - og tilhørende simulatorspill, store deler av golfsesongen.

Selv om kalenderen viser juni måned, og han attpåtil har tilgang til verdens beste baner, velger verdenstoer (og skal vi tro Viasat-kommentator Per Haugsrud, snart verdensener) Jordan Spieth å trene på en golfsimulator før The Open Championship.

21-åringen fra Texas har allerede vunnet årets to første majorer. Denne uken forberedte han seg til årets tredje på Full Swing-simulatoren han har installert hjemme hos seg i Dallas.

Spieth har ikke spilt The Old Course på St Andrews på mange år, og har ikke rukket å dra til Skottland i forkant for å speide forholdene. Dermed måtte han ty til simulator-lerretet hjemme i stua.

– Jeg gjorde fairwayene og greenene harde slik at jeg kunne se noen av linjene jeg må slå fra tee. Det er så klart ikke det samme som å være der, men jeg får i det minste sett noen av hullene slik at jeg ikke blir alt for overrasket når jeg kommer dit, sier Spieth om sine litt spesielle forberedelser til The Golf Channel. 

At en idrettsutøver bruker digitale «leketøy» for å forberede seg til et mesterskap er ikke noe nytt. Formel 1-fører Christian Klien innrømmet i fjor at han bruker Playstation for å forberede seg til nye baner. 

Jordan Spieth har imidlertid måtte tåle kritikk for sine forberedelser før The Open - dog ikke på grunn av simulatorspillingen.

Mens mange av tourens største stjerner stiller til start i Scottish Open denne uken for å varme opp med linksgolf, spiller Spieth John Deere Classic i Illinois - en turnering som har stor sentimental verdi for ham.

Spieth fikk sponsorinvitasjon i John Deere Classic for to år siden. Han endte opp med å vinne turneringen i omspill, og ble samtidig den yngste PGA Tour-vinneren på 82 år. 

Kritiske røster mener det ikke er noen optimal oppladning før en turnering som spilles på andre siden av Atlanteren uken etter.

– Den beste forberedelsen for meg er å spille bra uken før. Det er det jeg gjorde før Augusta, da jeg endte på andreplass i San Antonio og Houston. Jeg hadde sjansen til å vinne, og alt klaffet på Augusta. På Memorial var jeg i toppen før U.S. Open. Dette er en viktig uke, svarer Spieth på kritikken.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.