- Ikke moro å gå 18 over par

HVA SKJER? Mange trodde at dette var turneringen hvor Tiger Woods fant tilbake til storspillet. Slik gikk det ikke. Foto: All Over Press

Rekordsvak Tiger dro rett videre for å finne ut av problemene.

For ett år siden ville det vært det helt utenkelig. Men det har ikke vært hvilket som helst år. Det har vært et år som verdensener Tiger Woods selv beskriver som det lengste i hans liv.

Søndag avsluttet han WGC Brdigestone Invitational, en turnering som Woods har vunnet de siste fire sesongene, med sin fjerde strake runde over par.

Han endte dagen på 77 slag. Syv over par. Ble nest sist. Totalt 18 over par.

- Det er ikke moro å gå 18 over, spesielt ikke når handicapet mitt liksom skal være null, sa en lite fornøyd Tiger i en kort prat med journalistene etterpå.

Han dro raskt videre for å forberede seg til neste oppgave på Whistling Straits.

- Jeg drar i dag, ikke i morgen. Jeg kan antakelig dra dit, spille 18 hull og få med meg innspurten i denne turneringen på tv etterpå, sa Woods.

Verdenseneren endte på 78. plass, hans verste resultat noen gang som profesjonell golfspiller. Tidligere var hans dårligste plassering i en firerunders turnering, delt 60. plass. Det skjedde i Greater Milwaukee Open tilbake i 1996, Tigers debutturnering.

- Jeg har egentlig slått ballen bra de siste ukene, men denne uka var det helt ute av kurs igjen. Jeg har gått gjennom lignende perioder før, ikke minst da jeg startet å jobbe med Butch (Harmon) i 1997. Da tok det to år før jeg fikk uttelling. Jeg tror at jeg vil komme tilbake denne gangen også, men jeg har en vei å gå, innrømmer Woods.

Absolutt. Ta en kikk på tallene. Av 80 spillere i feltet endte Woods på 80. plass på fairwaystatistikken (22 av 56), på 77. plass i greens-in-regulation (35 av 72) og 69. plass i antall putter (118).

Det er ikke bare sjokkerende svakt. For amerikanerne er det også svært urovekkende før Ryder Cup i starten av oktober.

Tiger må storspille neste uke for å bli blant de åtte beste på rankingen, som sikrer deltakelse i Wales. Mest sannsynlig må han stole på at USAs kaptein Corey Pavin tilbyr ham én av sine tre frikort.

- Jeg har ingenting i Ryder Cup å gjøre hvis jeg spiller som dette. Det hjelper ikke laget. Men heldigvis er det noe tid fram til det. Jeg må bruke den godt, sier Woods.

Søndagens 77-runde (par-72-bane) var hans dårligste runde som profesjonell, målt mot banens par. Ny bunnrekord var også helgens totalscore på fire runder, 298 slag.

Alle Tigers runder i Bridgestone Invitational var over par. Det har bare skjedd fire ganger i hele hans karriere.
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.