- Det er ikke noe press

HVA? FORVENTNINGER TIL MEG? Matteo Manassero prøver å forsikre alle om at han ikke har like gigantiske forventninger til seg selv som resten av golfverdenen. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Matteo Manassero (17) ber om å bli trodd.

Supertalentet Matteo Manassero debuterer på hjemlig grunn denne uken. Han setter ikke noe press på seg selv for å følge i fotsporene til Rory McIlroy eller Ryo Ishikawa, unggutter som leverte golfprestasjoner av en annen verden sist helg. Mens McIlroy vant Quail Hollow Championship etter en spektakulær sisterunde på 62 slag, vant Ishikawa i Japan takket være en sisterunde på 58.

Ikke noe mindre spektakulært det, akkurat.

En hel golfverden venter i spenning på hva magnumtalentet Matteo Manassero kan klare å få til, etter at han ble proff denne uken, bare så vidt fylt 17 år. Han debuterer i BMW Italian Open i Torino, men hovedpersonen selv prøver å holde forventningene nede.

- Målet mitt er å forsøke å vinne kortet for neste sesong. Jeg tenker på å vinne, men det er ikke noe press i forhold til det. Hvis sjansen dukker opp, og jeg tar den, vil det være et fantastisk øyeblikk, men jeg har det ikke travelt, sier 17-åringen, som også er invitert til å spille Memorial Tournament på PGA-touren og BMW PGA Championship - Europatourens flaggskip - senere i sesongen.

Om den sedvanlige pressesammenlikningen med McIlroy og Ishikawa, sier Manassero følgende:

- Jeg kjenner ikke Ryo, men jeg kjenner Rory, og jeg er veldig glad for at han vant og kom seg igjennom den vanskelige perioden han hadde. Jeg har ingen forventninger til meg selv. Kanskje andre har det, men jeg spiller ikke for dem, bare for meg selv. Det er slik jeg håndterer forventningene, sier han.

Manassero skal for øvrig spille de to første rundene sammen med Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie.

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.